De când se vor majora alocațiile copiilor! Luna în care vin banii, după aprobarea bugetului

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 16:09
De când se vor majora alocațiile copiilor! Luna în care vin banii, după aprobarea bugetului GALERIE FOTO
Alocatiile majorate ar putea fi primite in luna aprilie

De când se măresc alocațiile pentru copii? Ei bine, copiii ar fi trebuit să primească alocațiile mărite de la 1 martie, însă acestea se lasă așteptate, după ce președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constutuțională referitor la proiectul de buget pentru anul 2019!

Președintele a lăudat creșterea alocațiilor pentru copii și cataloghează inițiativa drept „un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România”, dar și „o victorie importantă a opoziției”, deoarece amendamentul respectiv a fost propus și obținut de PNL.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alocațiile majorate ar putea ajunge la copii după data de 1 aprilie

Totodată, însă, Klaus Iohannis a numit bugetul de stat drept „bugetul rușinii naționale”. „Există și aspecte de neconstituționalitate. Bugetul rușinii naționale are aspecte clare de neconstituționalitate, nu se respectă obligații asumate de România către UE, se încalcă drepturi fundamentale, se aduce atingere principiului descentralizării. Pentru toate acestea voi sesiză azi CCR”, a fost declarația președintelului țării.

alocatii majorate
Klaus Iohannis a lausat majorarea alocatiilor, dar a fost nevoit sa trimita proiectul de buget la CCR

„Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Când se pronunță CCR pe bugetul de stat 2019

Majorările pe care le-au suferit, oficial, alocațiile copiilor, anul acesta, sunt  –  300 de lei pe lună pentru copiii până în doi ani, copiii cu vârsta de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, 300 de lei pentru copiii cu handicap, de până în 18 ani. Actul normativ se aplică deja, dar conform legilor, majorarea s-ar produce din luna după intrarea în vigoare a normelor bugetului de stat pe 2019, potrivit rtv.net.

Sesizarea de neconstituționalitate a legilor bugetului, făcută de președintele țării Klaus Iohannis va fi dezbătută de CCR tocmai pe 6 martie 2019, astflel că, pentru cei care sperau să primească banii în luna martie, șansele sunt minime. Cel mai probabil, alocațiile mărite vor fi încasate de copii începând cu data de 1 aprilie 2019.

Închide ×