Au apărut noi date de tip exit-poll pentru ora 17:00 la alegerile prezidențiale care se desfășoară astăzi. Publicațiile Adevărul și știripesurse.ro dau noi cifre, venite pe surse de la partide, în care se arată o stagnare a Vioricăi Dăncilă și o ușoară scădere a candidaților Klaus Iohannis și Dan Barna în comparație cu datele prezentate ora trecută, cifre aferente sondajului intern făcut de PNL.
Datele de mai jos sunt furnizate de adevărul.ro și știripesurse.ro.
Iată cifrele momentului. Date exit-poll ora 17:00, știripesurse.ro:
- Klaus Iohannis – 39%;
- Viorica Dăncilă – 25%;
- Dan Barna – 13%;
- Mircea Diaconu – 8%;
- Theodor Paleologu – 7%;
- Kelemen Hunor – 3%;
- Alexandru Cumpănașu – 2%;
- Ramona Ioana Bruynseels – 1%.
Datele de la Adevărul, un pic diferite:
- Klaus Iohannis – 39%;
- Viorica Dăncilă – 25%;
- Dan Barna – 15%;
- Mircea Diaconu – 8%;
- Theodor Paleologu – 6%.
Majoritatea analiștilor politici consideră că rezultatul alegerilor va fi o mare surpriză în această seară. Datele oficiale de tip exit-poll vor fi prezentate începând cu ora 21:00 de televiziunile de știri, iar ele reflectă cercetările realizate de CURS-Avangarde. Realitatea TV se laudă cu un sondaj de tip exit-poll diferit, al casei de sondare IRES, în timp ce mai toate televiziunile spun că singurul sondaj va fi cel al CURS-AVANGARDE.
Bătălia este strânsă pentru locul doi și se dă între candidata PSD, Viorica Dăncilă și candidatul USR-PLUS, Dan Barna. Klaus Iohannis este favoritul cert al primului tur. Sociologii cred însă că dacă se califică Dan Barna în turul doi, președintele în funcție va avea o mare problemă în sensul că s-ar putea să piardă puterea. Prezența la vot este covârșitoare pentru un prim tur, semn că românii, atât din țară cât și din străinătate sunt interesați de aceste alegeri.
„Specialiștii STS sunt pregătiți să ofere asistență tehnică privind diverse situații semnalate de operatorii de calculator și președinții secțiilor de votare. Din 2016 și până acum, STS a instruit peste 50.000 de persoane, iar în ultimele două luni, pentru acest proces electoral, peste 9.000. Pentru secțiile de votare din străinătate noutatea este semnătura preluată în format digital, care vine în sprijinul membrilor-operatori de calculator și al alegătorilor. Prin semnătura digitală se reduce timpul de preluare și verificare a datelor alegătorilor, astfel încât întreaga operațiune durează mai puțin ca la procesele electorale anterioare”, transmite Serviciul de Telecomunicații Speciale într-un comunicat de presă, cel care supervizează scrutinul de azi, scrie digi24.ro.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii