Data pentru alegerile locale ar putea fi 24 mai și nu 31, căci atunci pică Rusaliile. Termenul de 7 iunie depășește mandatul primarilor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 16:42
Data pentru alegerile locale ar putea fi 24 mai și nu 31, căci atunci pică Rusaliile. Termenul de 7 iunie depășește mandatul primarilor
Data pentru alegerile locale ar putea fi 24 mai. Sursa foto: hepta.ro

Data pentru alegerile locale din acest an ar putea fi 24 mai și nu 31, căci în duminica respectivă pică Rusaliile. Decizia nu este încă una definitivă, căci lucrurile sunt în continuare discutate în interiorul Partidului Național Liberal.

Data pentru alegerile locale: 24 mai sau 14 iunie? Ce variante ia în calcul PNL

În ultimele zile se vorbește tot mai mult despre organizarea alegerilor anticipate, cele parlamentare urmând să se producă în aceeași zi cu localele.

În cadrul alegerilor locale, cetățenii cu drept de vot aleg primarul comunității în care trăiesc și președintele Consiliului Județean.

Cioloș susține anticipatele: „Societatea vrea o reformă a statului”

Data inițială a fost stabilită la 7 iunie 2020, însă PNL susține că această dată depășește mandatul actualilor aleși locali, motiv pentru care alegerile ar trebuie organizate ceva mai repede.

O altă variantă intens discutată este comasarea cu anticipatele, iar data care e luată în calcul de premierul Ludovic Orban și colegii săi liberali este 14 iunie.

Ideea alegerilor anticipate este susținută de mai mulți lideri politici, printre care se numără cei de la UDMR și USR-PLUS.

„Ludovic Orban s-a dus acolo cu un mandat sau de a face reforme sau de a facilita pregătirea alegerilor anticipate. E clar. Preşedintele a spus-o că este un mandat limitat, dacă ne amintim la instalarea Guvernului, că e un mandat limitat, că Guvernul acesta trebuie să facă anumite reforme, trebuie să pună în aplicare ceea ce aşteaptă cetăţenii”, a declarat astăzi Dacian Cioloș, potrivit știripesurse.ro.

„Nu trebuie să insistăm prea mult, pentru că PNL a acceptat aceste lucruri: alegeri locale pentru primari în două tururi, revederea legilor justiţiei care au fost modificate de PSD”, a mai spus Cioloș.

„Societatea vrea o reformă a statului, vrea performanţă din partea serviciilor publice, nu mai vrea corupţie, nepotism şi numiri în funcţiile publice pe criterii politice sau de clan, vrea competenţă, transparenţă în utilizarea banului public. Toate lucrurile acestea trebuie făcute şi asta nu poate să facă decât o majoritate stabilă”, a completat fostul premier tehnocrat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×