Dăncilă pregăteşte alianţa anti-Iohannis. Negocieri cu Pro România şi ALDE pentru alegerile prezidenţiale

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 08:35
Dăncilă pregăteşte alianţa anti-Iohannis. Negocieri cu Pro România şi ALDE pentru alegerile prezidenţiale GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă cheamă ALDE și Pro România în alianța anti-Iohannis

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, negociază cu ALDE și cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, susținerea unui singur candidat la alegerile parlamentare, respectiv cel al PSD, pe care îl vom afla marți, în urma Comitetului Executiv al PSD.

Viorica Dăncilă cheamă ALDE și Pro România în alianța anti-Iohannis

Viorica Dăncilă este dispusă să negocieze cu oricine pentru a-l învinge pe Klaus Iohannis la alegeri, chiar și cu sindicatele și cu partidele care nu sunt parlamentare, după cum a declarat chiar premierul României.

„Cu siguranţă voi avea o discuţie, atât cu domnul Tăriceanu, cât şi cu domnul Victor Ponta, cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD.

Viorica Dăncilă cheamă ALDE și Pro România în alianța anti-Iohannis
Viorica Dăncilă cheamă ALDE și Pro România în alianța anti-Iohannis

Viorica Dăncilă caută aliați și la partidele neparlamentare

Cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a anunţat, încă de vineri, Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că, cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de luni.

”Eu cred că luni (va avea loc întâlnirea – n.r) pentru că noi marţi avem prima dată Birou Permanent Naţional apoi Comitet Executiv Naţional şi trebuie să intrăm în aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discuţie avută cu liderul ALDE şi liderul Pro România, astfel încât să putem lua deciziile care se impun pentru perioada următoare”, a mai spus Dăncilă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea loc, marţi, iar secretarul general al formaţiunii, Mihai Fifor, a anunţat că în cadrul şedinţei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×