Dan Diaconescu, pierderi de 17 milioane de euro! Cum a rămas fără acești bani

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 15:19
Dan Diaconescu, pierderi de 17 milioane de euro! Cum a rămas fără acești bani GALERIE FOTO
Firmele lui Dan Diaconescu au pierderi de 17 milioane de euro

Dan Diaconescu are pierderi de 17 milioane de euro, după ce afacerile sale au început să meargă tot mai slab. Fostul patron de la OTV a acumulat datorii uriașe, după ce a fost eliberat din închisoare, în 2017, după aproape 3 ani petrecuți în spatele gratiilor.

Dan Diaconescu a stat în închisoare aproape 3 ani, dintr-o pedeapsă de 5 ani și 6 luni cu executare primită într-un dosar de șantaj, iar din momentul în care a fost eliberat condiționat și până acum nu a reușit să repună pe picioare afacerile pe care le are. Cele două firme ale sale, SC Oglinda Press SRL și Oglinda Televison SA, au înregistrat datorii uriașe, notează site-ul wowbiz.ro.

Firmele lui Dan Diaconescu au pierderi de 17 milioane de euro

Firmele lui Dan Diaconescu au pierderi de 17 milioane de euro. Cea mai veche firmă a sa, SC Oglinda Press, care a fost înfiinţată în 1996 şi specializată în „activităţi de editare a ziarelor”, înregistreză datorii de 40.746.769 lei (aproximativ 9 milioane de euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). În plus, pierderile cumulate din 2012 până în 2017 sunt de aproape 31 de milioane de lei, adică de aproximativ 6,8 milioane de euro.

Dan Diaconescu, fost patron OTV
Dan Diaconescu, fost patron OTV

Nici cea de-a doua firmă deținută de Dan Diaconescu nu are cifre mai bune. Oglinda Televison SA, firma prin care își derula activitatea postul de televiziune OTV, avea datorii de 3.276.813 lei (700.000 de euro) la finalul lui 2017, iar pierderile totale din 2012-2017 sunt de aproximativ 1,1 milioane de lei (aproximativ 250.000 de euro). Astfel, cele două firme deținute de fostul patron de televiziune adună datorii totale în valoare de aproape 17 milioane de euro.

Nu sunt singurele probleme pe are le are Dan Diaconescu. Fostul patron OTV mai are 5 milioane de euro datorii la bănci, iar creditorii au cerut executarea silită. „Admite cererea de încuviinţare a executării silite. (…) Autorizează creditorii să treacă la executarea silită prin toate formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, a obligaţiilor înscrise în titlurile executorii, precum şi pentru cheltuielile de executare silită. Fără cale de atac”, este decizia luată de judecători în acest caz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×