Dacian Cioloș, mesaj ferm pentru premierul Ludovic Orban! „Dintre priorităţile pe care le-am discutat la sfârşitul anului trecut, prea puţine au fost atacate frontal”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
09/01/2020, 08:56
Dacian Cioloș, mesaj ferm pentru premierul Ludovic Orban! „Dintre priorităţile pe care le-am discutat la sfârşitul anului trecut, prea puţine au fost atacate frontal”GALERIE FOTO
Dacian Cioloș este nemulțumit de cum decurg lucrurile în privința guvernării PNL. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a transmis un mesaj ferm pentru premierul Ludovic Orban! Acesta a afirmat la puține momente după întâlnirea cu șeful Executivului, că prea puţine dintre lucrurile considerate importante de Alianţa 2020 USR-PLUS au fost ”atacate frontal” de Guvernul PNL.

Dacian Cioloș, mesaj ferm pentru premierul Ludovic Orban!

Mai mult de atât, Cioloş a reamintit că sprijinul Alianţei a fost condiţionat de rezolvarea anumitor aspecte, însă, în multe situaţi ”s-a bătut pasul pe loc”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cioloş a scris pe o rețea de socializare despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban şi spune că astfel de întrevederi ”reconectează Guvernul României la dezbateri europene esenţiale despre cadrul financiar multianual al UE şi la oportunităţile de finanţare cu bani europeni pentru proiectele din ţară”.

„Dintre priorităţile pe care le-am discutat la sfârşitul anului trecut, prea puţine au fost atacate frontal”

Cioloş afirmă, însă, că s-a discutat şi despre priorităţile Alianţei USR-PLUS, în contextul în care ”prea puţine au fost atacate frontal de Guvernul PNL”.

”Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic.

În discuţia de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum aşteptăm acţiune politică decisivă în acest sens.

Secţia specială pentru magistraţi nu a fost desfiinţată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ.

Nu avem încă un calendar clar pentru desfiinţarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuţia banilor pentru investiţii în infrastructura mare – autostrăzi, căi ferate şi spitale”, a scris Cioloş pe Facebook.

”Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiţionat de aceste priorităţi acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament şi aşteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a mai scris Cioloş.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×