Cutremur serios în Grecia! Insula Creta a fost zguduită din nou

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 11:10
Cutremur serios în Grecia! Insula Creta a fost zguduită din nou GALERIE FOTO
Insula Creta a avut parte de mai multe cutremure în ultima perioadă. Sursa foto - facebook

Un nou cutremur serios a avut loc în Grecia! Seismul s-a produs la primele ore ale dimineții, mai exact 05:41:55, ora locală a României. Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter, la adâncimea de 10 km.

Cutremur serios în Grecia!

Insula a fost zguduită bine de tot în ultima perioadă. În 6 decembrie, în Creta s-au produs două cutremure, ambele de suprafață, la adâncimea de 10 km. Unul a avut magnitudinea 4,6 pe Richter, al doilea a avut magnitudinea de 4.

Cutremurele de suprafață, puternic resimțite, au continuat. Magnitudinea unui cutremur, produs la 13 km adâncime, a fost de 4 pe Richter. Al doilea cutremur s-a produs la 25 km adâncime și a avut magnitudinea de 4,6 pe Richter.

Insula Creta a fost zguduită din nou

În Marea Egee, s-a mai produs un cutremur la ora 21, cu magnitudinea de 3,2 pe Richter, la 7 km adâncime. Este, de altfel, panică în adevăratul sens al cuvântului în Balcani după cutremurul din Albania.

Concret, în acest moment, nu a existat ţară care să nu aibă parte de seisme în ultimele săptămâni. Vă reamintim că seismul din Albania a produs pagube majore. Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața.

Alți 650 de oameni au ajuns la spital. Insula Creta pare a fi cel mai puternic afectată. A trecut și printr-un seism de 6 grade pe scara Richter. În luna iulie, un alt cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în largul insulei

Nici România nu a scăpat de această serie de mișcări tectonice. Un seism cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău

Trebuie specificat că seismul a avut loc la o adâncime de 142 de kilometri în apropierea oraşelor: 68 de kilometri est de Braşov, 80 de kilometri nord-est de Ploieşti, 112 kilometri sud de Bacău, 123 kilometri vest de Brăila, 124 kilometri vest de Galaţi şi 132 de kilometri nord de Bucureşti.

Nu s-a terminat aici pentru că, până acum, în luna decembrie, în România, au fost înregistrate nu mai puțin de trei cutremure cu magnitudini între 2,7 şi 3,6 pe Richter. Un cutremur cu magnitudinea 4.2 s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de 30 de kilometri

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×