Cutremur de 6 grade în Oceanul Pacific, în apropiere de insula Tonga! Pericol de tsunami

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 16:15
Cutremur de 6 grade în Oceanul Pacific, în apropiere de insula Tonga! Pericol de tsunami
Cutremur puternic în apropiere de Tonga *foto: emsc.org

Un nou cutremur a sădit panică în locuitorii insulei Tonga, aflată în mijlocul Oceanului Pacific. Tonga reprezintă o destinație exotică preferată de turiști, dar care se află izolată în mijlocul oceanului.

Tocmai acest petic de pâmănt a fost cel mai afectat de un cutremur care a avut loc în urmă cu puțin timp în Pacific. Este vorba despre un seism de 6 grade pe scara Richter!

Cutremur puternic în Oceanul Pacific, în apropiere de insula Tonga

Astfel, seismul din Pacific a avut loc în apropiere de Tonga, dar și la 400 de kilometri de insulele din Samoa. Astfel, seismul s-a petrecut la 424 de kilometri distanță de Apia, capitala și cel mai mare oraș din insulele Samoa.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de numai 10 kilometri, ceea ce înseamnă că există un risc moderat ca insulele să fie lovite de un tsunami.

Activitatea seismică a fost una destul de intensă în această perioadă. Astfel, în urmă cu două zile un cutremur a avut loc și în Marea Neagră, în apropiere de țărmul românesc. Este vorba de un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter, care s-a produs la o adâncime de numai 8 km. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Constanța, Sevastopol, Odessa, Burgas, Varna, Brăila și Galați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×