Cutremur puternic în Insulele Kurile. Seismul a avut o magnitudine de 6,9 pe Richter

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 14:04
Cutremur puternic în Insulele Kurile. Seismul a avut o magnitudine de 6,9 pe Richter
Cutremur puternic în Insulele Kurile

Un cutremur cu o magnitudine de 6,9 pe scara Righter a avut loc în Insulele Kurile. Cutremurul a avut loc la ora 10 şi 33 de minute. Seismul s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri.

Cutremur puternic în Insulele Kurile

Un seism cu o magnitudine de 6,9 grade pe Richter a zguduit insula Kuril, joi dimineaţă. Cutremurul de magnitudine mare s-a înregistrat la orele 10 şi 33 de minute.

Acesta s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri. Cutremurul a avut loc la 657 de kilometri nord est de Sapporo-shi, Japonia şi la 479 de kilometri de Yuzno-Sakhalinsk, Rusia. Cutremurul produs joi dimineaţă s-a produs la 86 de kilometri de nord estul Kuril’sk, Rusia.

Insulele Kurile, disputate de Federaţia Rusă şi Japonia

Insula Kuril se întinde de la nord-est spre sud-vest pe o distanţă de circa 1.200 de kilometri şi desparte Marea Ohotsk de Oceanul Pacific. Insulele Kuril se află sub jurisdicţia Federaţiei Ruse şi fac parte din regiunea Sahalin.

Japonia susţine că două dintre cele mai mari insule sudei plus insuliţele Shikotan şi Habomai sunt parte din teritoriul său. Situaţia este cunoscută ca disputa insulelor Kurile. Insulele Kurile au o populaţie de 19.000 de locuitori.

La 255 de kilometri de epicentrul seismului localnicii au fost zguduiţi bine. O localnică din Malokulisk a declarat că cutremurul s-a simţit foarte bine şi că acesta i-a aruncat vasele şi mâncarea de pe masă.

Aproximativ la aceiaşi distanţă se află şi insula Shikotan. Un localnic de aici a declarat că casa i s-a zgâlţâit din temelii, mobilierul făcea un zgomot infernal şi că seismul a ţinut foarte mult.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×