Cutremur major în Mexic! Alerta de tsunami nu a fost activată deocamdată

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 11:33
Cutremur major în Mexic! Alerta de tsunami nu a fost activată deocamdată GALERIE FOTO
Cutremurul ar putea fi urmat de un tsunami în zonă. Sursa foto - facebook

Cutremur major în Mexic! Seismul s-a produs la primele ore ale zilei, mai exact la ora 5:30 a Romaniei. Acesta a fost înregistrat cu o magnitudine de 5,9 grade pe scara Richter.

Cutremur major în Mexic!

Cutremurul s-a produs la 242km sud vest de Tapachula. De remarcat că un cutremur similar a mai avut loc in Mexic in luna ianuarie. Seismul respectiv s-a simtit si in capitala tarii si a avut o magnitudine de 5.6 pe scara Richter.

Potrivit primelor informaţii, de data aceasta nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, dar autoritățile sunt în alertă. Ar putea fi emisă alerta de tsunami în orice moment.

Alerta de tsunami nu a fost activată deocamdată

Nu este primul seism puternic petrecut în această zonă. Vă readucem aminte că în urmă cu aproximativ 3 ani de zile, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a zguduit provincia mexicană Oaxaca.

Seismul a pornit atunci sirenele de avertizare mai ales că se petrecea la patru zile distanță după un cutremur devastator din metropola Ciudad de Mexico. De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului.

Potrivit autorităţii seismologice mexicane, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec. Încă de la primele ore ale dimineţii, experţii au înregistrat patru seisme cu magnitudini de la 4.1 până la 5.8 grade pe scara Richter în partea sudică a statului mexican Oaxaca.

US Geological Survey a înregistrat trei cutremure în largul localităţii mexicane Paredon, situată în apropiere de graniţa dintre statele Oaxaca şi Chiapas. Cel mai puternic dintre acestea a atins 5,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 74,2 kilometri în largul Golfului Tehuantepec.

Situaţia era atunci una dificilă pentru că autorităţile mexicane încearcau să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care lovise la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico.

Bilanţul a ajuns la 237 de morţi, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului  din capitala Mexicului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×