Cutremur în zona Vrancea. Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe Richter s-a produs miercuri

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 10:14
Cutremur în zona Vrancea. Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe Richter s-a produs miercuri
Cutremur în zona Vrancea. Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe Richter s-a produs miercuri

Un cutremur de mici proporții pe Richter s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 25 martie, în județul Vrancea. Magnitudinea acestuia a fost una de 3,3.

Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe Richter s-a produs miercuri în Vrancea

În dimineața zilei de miercuri, 25 martie, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a informat că un seism cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter s-a produs, la ora locală 7:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Seismul, care a avut loc la o adâncime de 33 kilometri, a fost resimțit în apropierea următoarelor orașe: 89 km sud de Bacău, 97 km est de Braşov, 100 km vest de Galaţi, 104 km nord-vest de Brăila, 111 km nord-est de Ploieşti şi 159 km nord de Bucureşti.

Start de an 2020 cu multe seisme de mici dimensiuni în România

Conform statisticilor INFP, în România au avut loc 19 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter.

Cel mai intens cutremur din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost simţit şi la Bucureşti.

Scoarța terestră a fost extrem de activă în luna martie. În prima lună de primăvară, datele centralizate arată că România au avut loc în total 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter.

Capitala României, zguduită de un cutremur în urmă cu șase zile

Pe 19 martie, un cutremur de 4.2 grade a avut loc la o adâncime de 58 de kilometri și la o distanță de 106 km de București.

Cea mai apropiată localitate de epicentrul seismului a fost Moroeni, în timp ce cel mai important oraș de locul în care a avut loc cutremurul este municipiul Târgoviște, oraș cu o populație de aproape 90 de mii de locuitori. Seismul de joia trecută a avut loc la 34 de kilometri distanță de ”cetatea Chindiei”.

Seism puternic în Insulele Kurile

Un cutremur mult mai puternic a avut loc miercuri în Insulele Kurile. Seismul, cu magnitudinea de 7,5 a lovit miercuri nordul Pacificului.

În urma sa a fost emis un avertisment de tsunami pentru cele mai apropiate țărmuri din extremitatea estică a insulelor Kuril din Rusia. De asemenea, o alertă de tsunami este în vigoare pentru Hawaii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×