Cutremur în Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul de miercuri și unde s-a simțit

Claudiu Surmei  
înStiri de ultima ora
13/03/2019, 10:23
Cutremur în Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul de miercuri și unde s-a simțitGALERIE FOTO
Cutremur cu magnitudine de 3,2 în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs, în noaptea de marți spre miercuri, la ora locală 03:19, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur cu magnitudine de 3,2 în Vrancea

Seismul, care a avut o magnitudine de 3,2 pe scara Richter, s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 75 de kilometri, cele mai apropiate orașe de epicentru fiind Odobeşti (46 km), Oneşti (48 km), Slănic-Moldova (49 km), Tîrgu Ocna (50 km) şi Panciu (50 km).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În luna martie 2019, în România s-au produs opt seisme cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6 pe scara Richter. De la începutul anului și până în prezent, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au mai produs 13 cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade. Cel mai puternic, de 4,4 grade, s-a înregistrat pe data de 9 ianuarie, în judeţul Buzău.

Cutremurul s-a produs la ora locală 03.19
Cutremurul s-a produs la ora locală 03.19

Mai multe cutremure în 2019?!

Specialiștii susțin că în anul 2019 se pot produce mai multe cutremure decât anul trecut la nivel global. „Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor”, au declarat, în 2018, profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula.

Cel mai mare cutremur din România în 2018 s-a produs pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter. În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×