Cutremur în România, duminică dimineață! Ce magnitudine a avut seismul

Ana Chivu   
în Instant Articles
04/11/2018, 11:50
Cutremur în România, duminică dimineață! Ce magnitudine a avut seismul
Nou cutremur înregistrat în zona Vrancea

S-a produs un nou seism în România în ziua de duminică, 4 noiembrie, în Vrancea. Cutremurul a avut loc în jurul orei 09:32, și a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. România este țara cu seismicitate destul de crescută, din păcate. La context european, suntem alături de Grecia, Turcia, Italia, dar și de alte țări din Peninsula Balcanică.

Regiunea Vrancea, unde se anunță des cutremure, ocupă o arie limitată în Curbura Munților Carpați, în care sunt incluse și: Buzău și Vrancea. Aici este determinată seismicitatea din întreaga țară. Anul acesta s-au produs destul de multe astfel de întâmplări care i-au băgat în sperieți pe români, în special pe data de 28 octomrie, seism care a avut până la 5.8 magnitudine pe scara Richter.

Un nou cutremur zguduie România!

Conform specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, alt seism a lovit România în ziua de 4 noiembrie, duminică. Totul s-a petrecut în jurul orei 09:32.

Seismicitate recentă
Seismicitate recentă

Din fericire, acesta a fost destul de mic, având 2.5 magnitudine pe scara Rihchter. Chiar în urmă cu o săptămână s-a produs tot în Vrancea. Seismul s-a resimțit foarte puternic atât în România, Bulgaria cât și în Republica Moldova, din cauza magnitudinii de 5.8 pe scara Richter, la o adâncime de 150 de kilometri în Vrancea.

Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară!

Regiune a Vrancea este seismogenă și este de multă vreme cunooscută ca fiind cea mai activă zonă în care pătrun cutremurele. Potrivit specialiștilor, demonstrarea existenței cutremurelor adânci au fost făcute datorită seismelor subcrustale din Vrancea. Studiile au fost făcute încă din secolul XX.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×