Cutremur în Filipine. Seismul de 6,6 grade s-a soldat cu cel puțin 2 morți și mai mulți răniți VIDEO – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 09:11
Cutremur în Filipine. Seismul de 6,6 grade s-a soldat cu cel puțin 2 morți și mai mulți răniți VIDEO – UPDATE
Cutremur de 6,6 pe Richter în Filipine. Sursa foto: news.ro

Un alt seism a cutremurat arhipelagul Filipine, la doar două săptămâni de când un altul a ucis șapte persoane și a rănit peste 200. Seismul de marți dimineața a lovit insula Mindao și a avut o intensitate de 6,6 grade pe Scara Richter, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), iar autorităţile locale susţin că există un număr neprecizat de răniţi.

UPDATE, ora 11.20: Autoritățile filipineze au anunțat un bilanț preliminar al seismului. Astfel, până acum s-au înregistrat 2 decese și zeci de răniți.  Decedații sunt un bărbat în vârstă de 66 de ani şi un elev de 15 ani care au murit după ce au fost loviţi de bucăţi de moloz de la clădirile avariate de mișcarea tectonică.


Cutremur de 6,6 pe Richter în Filipine

Locuitorii înspăimântaţi s-au grăbit să iasă în stradă după cutremurul de la ora locală 09:04 dimineaţă (01.04 GMT), care a făcut clădirile din Filipine să tremure, relatează Agerpres. Epicentrul seismului s-a aflat în acelaşi sector ca al seismului cu magnitudinea 6,4 care s-a soldat cu şapte morţi în urmă cu nici două săptămâni, potrivit USGS, care a precizat că nu există un risc de tsunami.

Seismul cu magnitudinea 6,4 de pe 16 octombrie s-a soldat cu şapte morţi şi 215 răniţi, având epicentrul la sud-vest de Makilala, în provincia vecină Cotobato de Nord.

Autoritățile spun că au fost semnalate mai multe victime, în urma cutremurului de 6,6 pe Richter

Iniţial USGS a anunţat o magnitudine de 6,8 a seismului de marţi, în timp ce Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie l-a evaluat la 6,4.

Primarul din Tulunan, Reuel Limbungan, a spus că a cerut ca orele de curs şi activităţile profesionale să fie suspendate în cursul zilei pentru a le permite inginerilor să verifice clădirile.

„Toţi pacienţii din spitale ar trebui de asemenea să fie mutaţi în exterior pentru moment”, a declarat el pentru postul de radio DZMM din Manila. „Sala noastră pentru reuniuni muncipale a fost distrusă”, a mai spus primarul localităţii din apropierea epicentrului.

„Primim informaţii privind faptul că există persoane care au fost rănite, dar ele trebuie să fie confirmate”, a mai spus Reuel Limbungan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×