Cutremur foarte puternic în Afganistan! A avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 15:14
Cutremur foarte puternic în Afganistan! A avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter
Un nou cutremur puternic în Afganistan *foto: presstv.com

Un cutremur puternic a avut loc în urmă cu puțin timp în Orientul Mijlociu, mai exact în Afganistan. Seismul a avut o putere de 6,4 grade pe scara Richter și s-a simțit destul de tare și în capitala Kabul, aflată la 261 de km NE de epicentrul cutremurului.

Cel mai apropiat oraș important de cutemur a fost Jarm, cu o populație de peste 12.000 de locuitori, în timp ce seismul s-a simțit și în Fayzabad, oraș aflat la 61 de km S de seism.

Cutremur puternic în Afganistan

Cutremurul din Afganistan are loc într-o zonă seismică destul de activă, numită Hindu Kush. De altfel, la începutul lunii octombrie a avut loc un seism de 5,2 grade pe Richter, de data aceasta în țara vecină Pakistan.

Nu a fost singurul seism de astăzi. Un alt cutremur a avut loc vineri și în România! Seismul cu magnitudinea 3,7 grade pe scara Richter s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul a fost anunțat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la adâncimea de 113 kilometri. Cutremurul a avut loc la 68 de kilometri de Brașov, 83 de Ploiești, 110 de Bacău, 123 de Brăila și 126 de Galați. Vă reamintim că, în acest an, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie.

Atunci, seismul a fost înregistrat cu o magnitudine de 4,5 grade și s-a produs la o adâncime de 116 kilometri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×