ALERTĂ! Cutremur în România! Seismul a avut 3,7 grade pe scara Richter

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 08:19
ALERTĂ! Cutremur în România! Seismul a avut 3,7 grade pe scara Richter GALERIE FOTO
Seismul s-a produs în zona Vrancea. Sursa foto - facebook

Un nou cutremur a avut loc în România! Seismul cu magnitudinea 3,7 grade pe scara Richter s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Cutremurul a fost anunțat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România!

Seismul s-a produs la adâncimea de 113 kilometri. Cutremurul a avut loc la 68 de kilometri de Brașov, 83 de Ploiești, 110 de Bacău, 123 de Brăila și 126 de Galați. Vă reamintim că, în acest an, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie.

Atunci, seismul a fost înregistrat cu o magnitudine de 4,5 grade și s-a produs la o adâncime de 116 kilometri. Ultimul cutremur care a lovit România a avut loc în data de 18 decembrie. Acesta a avut magnitutdinea de 3,2 grade pe scara Richter.

Seismul a avut 3,7 grade pe scara Richter

Atunci, INCDFP a transmis că seismul s-a produs în jurul orei 5:55 și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a pretrecut s la o adâncime de 126 de kilometri și s-a simțit în apropierea următoarelor orașe: Odobești (29 km), Panciu (35 km), Focșani (42 km), Râmnicu Sărat (45 km), Mărășești (47 km).

Interesant este că la ora 06:31 un alt seism s-a produs în aceeași zonă. Cutremurul cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 63 kilometri. Vă readucem aminte că pe 17 decembrie, România bifa un un alt seism.

Atunci cutremurul s-a produs în Serbia, la granița cu România. Seismul cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 18 kilometri. Cutremurul s-a simțit la ora României 02:28, la o distanță de 60 de kilometri vest de Timișoara, iar epicentrul a fost stabilit la 62 de kilometri sud de Szeged.

Tot în luna decembrie, un cutremur de 2,3 grade pe scara Richter s-a produs în județul Ialomița. Seismul este unul neobișnuit pentru această zonă a țării. De obicei, în Ialomița au loc rar mișcări tectonice.

Mai mult de atât, cutremurul se consideră a fi unul de suprafață, căci s-a produs la o adâncime mică, de doar 8 kilometri. Pământul s-a zguduit în jurul orei 15:00, iar mișcarea tectonică a fost confirmată imediat de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropiere de București, la o distanță de 88 de kilometri. Celelalte orașe apropiate de epicentru: Brăila, la o distanță de 108 kilometri, Ploiești, la 109 kilometri, Constanța, la 117 kilometri, orașul Ruse din Bulgaria, 120 de kilometri și Galați, 127 de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×