Cutremur de 6 grade pe scara Richter în Indonezia, la o adâncime de 33 de kilometri. Cercul de foc al Pacificului, extrem de activ în ultimele ore

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 19:26
Cutremur de 6 grade pe scara Richter în Indonezia, la o adâncime de 33 de kilometri. Cercul de foc al Pacificului, extrem de activ în ultimele ore
Cutremur de 6 grade în Indonezia. Sursa foto: Google Maps. Fotografie editată de Fanatik

Un cutremur de 6 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în Indonezia, la o adâncime de doar 33 de kilometri.

Cutremur de 6 grade în Indonezia

Seismul s-a produs astăzi, 18 ianuarie, în zona coastei de nord a provinciei Papua (Indonezia), la 158 de kilometri nord-vest de Jayapura, capitala provinciei, informează Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii ( USGS).

Nu au apărut deocamdată informații despre numărul victimelor ori pagubele pe care această mișcare tectonică le-a produs. Este important de remarcat faptul că în ultimele ore sunt semnalate tot mai multe fenomene extreme ale naturii în Cercul de Foc al Pacificului.

Se trezesc vulcanii din Cercul de Foc: alertă în Filipine din cauza ”monstrului” Taal

Astfel de cutremure, de peste 6 grade sunt deja normale pentru insulele indoneziene. Oamenii de știință sunt preocupați pentru că, pe lângă zguduirile frecvente între plăcile de pământ, și vulcanii s-au trezit din morți.

Peste 162.000 de persoane au fost evacuate din zona vulcanului Taal din Filipine, după ce acesta a erupt cu o forță nemaivăzută de sute de ani.

Numărul persoanelor evacuate din calea lavei vulcanice crește de la o oră la alta, scrie presa filipineză.

Sunt în pericol satele și orașele aflate pe o rază de cel puțin 14 kilometri în jurul vulcanului Taal, în provincia Batangas, aflată la doar 66 de kilometri distanță sud de capitala Manila.

Institutul de Vulcanologie și Seismologie din Filipine a anunțat că există explozii frecvente în ultimele 24 de ore care au generat o cenușă de 50 până la 600 de metri înălțime.

De altfel, de-a lungul cercului de Foc al Pacificului se înregistrează 70% dintre cei mai activi vulcani ai planetei, mulți dintre aceștia fiind situați sub Oceanul Pacific.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×