Cutremur de 5,7 pe Richter în Salt Lake City, SUA. Este cel mai mare seism din ultimii 18 ani

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:04
Cutremur de 5,7 pe Richter în Salt Lake City, SUA. Este cel mai mare seism din ultimii 18 ani
Cutremur de 5,7 pe Richter în Salt Lake City, SUA. Sursa foto: digi24.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe Richter a zguduit SUA luni dimineaţă la ora 7, ora locală. Cutremurul s-a produs în apropiere de Salt Lake City, Utah.

Cutremur de 5,7 pe Richter în Salt Lake City, Utah, SUA

Un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter s-a produis miercuri dimineaţă la ora 07:00, ora locală, în apropiere de Salt Lake City, Utah, SUA, informează Institutul Geologic al Statelor Unite. Cutremurul a avut loc la 15:09, ora locala a României.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri adâncime. De asemenea, cutremurul a avut loc la 14 kilometri distanţă de Salt Lake City.

Seismul de miercuri, cel mai mare din 1992 în coace

Potrivit specialiştilor, seismul de miercuri dimineaţă este cel mai mare înregistrat din anul 1992 în coace.

Reporterul ESPN, Holly Rowe, a declarat că a fost „zguduită şi trezită din somn de un zgomot mare produs de cutremurul de 5,7 din Salt Lake City”.

Suntem cu toții în siguranță. Să ne rugăm să nu fie alte replici. Să ne rugăm să fim toţi în siguranţă”, a mai declarat Holly Rowe.

Institutul  de Urgență din Utah a informat locuitorii că seismul ar putea fi rumat de replici. „Este foarte probabil să simțiți astăzi şi alte șocuri”, au spus oficialii managementului de urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×