Cutremur de 3,2 grade în România. Seismul, produs la o adâncime de 148 de kilometri

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/11/2019, 18:44
Cutremur de 3,2 grade în România. Seismul, produs la o adâncime de 148 de kilometri
Cutremur de 3,2 grade în România. Seismul, produs la o adâncime de 148 de kilometri Sursa foto: antena3.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs în România, miercuri după amiază. Seismul, care a avut loc în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 148 de kilometri, vine în contextul în care Albania a fost lovită de un cutremur de 6,4 grade, care a făcut mai mulți morți și sute de răniți

Cutremur în România, pe 26 noiembrie

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68km E de Brasov, 84km NE de Ploiesti, 108km S de Bacau, 124km V de Galati, 124km V de Braila, 137km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 202km N de Ruse, conform datelor INFP.

Acest seism vine în contextul în care Albania a fost zguduită de un cutremur devastator, cu o magnitudine de 6,4 grade. Mișcarea tectonică a fost urmată de zeci de replici. Totodată, un alt cutremur, de 5,4 grade, s-a produs azi în Bosnia Herțegovina.

Gheorghe Mărmureanu, anunț despre posibilitatea unui cutremur mare în România

Gheorghe Mărmureanu, președinte onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a lansat un avertisment clar după ultimele cutremure! Astfel, recenta activitate seismică din Europa care a culminat cu puternicul cutremur din Albania, cu magnitudinea 6,6 l-a pus pe gânduri pe Mărmureanu. Fostul șef INFP spune că România n-ar avea probleme, însă în Africa se pot petrece adevărate calamități.

„Aceste cutremure de suprafaţă nu pot afecta falia de mare adâncime a Vrancei, care la ultimul cutremur mare de anul trecut a fost la peste 150 km.  Vom vedea  mai târziu ce se mai întâmplă. Africa împinge către nord, se rupe… O parte din ea s-a rupt deja şi acţionează prin sistemul Adria, care înseamnă Marea Adriatică”, a spus expertul, la România Tv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×