Cutremur de 5,4 grade în Bosnia și Herțegovina. Seismul s-a produs la scurt timp după cel din Albania

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
26/11/2019, 13:00
Cutremur de 5,4 grade în Bosnia și Herțegovina. Seismul s-a produs la scurt timp după cel din Albania
Cutremur puternic în Belgia. Sursa foto: click.ro

Cutremurele continuă să-și facă simțită prezența atât în țara nostră, cât și la nivelul întregii lumi, iar specialiștii avertizează că frecvența acestora tinde să devină îngrijorătoare. De altfel, cel mai recent seism puternic s-a produs în cursul zilei de marți în Bosnia și Herțegovina și a avut o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter.

Cutremur puternic în Bosnia și Herțegovina

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, mișcarea plăcilor tectonice a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, în apropierea orașului Blagaj, cu o populație totală de 4.800 de locuitori. În ceea ce privește epicentrul cutremurului, acesta este situat la 79 de kilometri de capitala Sarajevo și 62 de kilometri de orașul Dubrovnik din Croația.

Seismul vine la doar câteva ore distanță de cel produs în cursul acestei nopți în Albania, cu o magnitudine estimată de specialiști la 6,4 grade pe Richter. Este vorba despre cel mai mare fenomen de acest gen care a lovit pe teritoriul statului albanez în ultimele decenii. Cum locuințele au început să se zdruncine chiar în timp ce dormeau, oamenii au ieșit panicați în stradă, în vreme ce mai multe clădiri s-au prăbușit.

România trimite ajutoare în Albania

Autoritățile române au luat la rândul lor măsuri după cutremurul devastator din Albania. Odată cu activarea mecanismului european de ajutorare, autoritățile din țara noastră vor trimite o misiune de căutare și salvare formată din 50 de persoane. Pentru moment, nu au fost semnalați cetățeni români printre victimele seismului.

Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×