Cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter în Vrancea

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 15:29
Cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter în Vrancea
Cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter în Vrancea

Zona Vrancea a fost lovită din nou de un cutremur de mici proporții. În după amiaza zilei de marți, 24 martie, un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, potrivit datelor INFP.

Cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter în Vrancea

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc la o adâncime de 113 kilometri.

Cutremurul s-a resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 91 km est de Braşov, 92 km sud de Bacău, 105 km vest de Galaţi, 106 km nord-est de Ploieşti, 108 km nord-vest de Brăila, 155 km nord de Bucureşti, 170 km sud de Iaşi, 179 km nord-est de Piteşti, 203 km est de Sibiu şi 213 km sud-vest de Chişinău.

România, lovită de 18 cutremure de mici dimensiuni în această lună

Luna martie a fost una extrem de agitată pentru scoarța terestră. În prima lună de primăvară, datele centralizate arată că România au avut loc în total 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost simţit şi la Bucureşti.

Bucureștiul, zguduit puțin de un cutremur în urmă cu cinci zile

Pe 19 martie, un cutremur de 4.2 grade a avut loc la o adâncime de 58 de kilometri și la o distanță de 106 km de București.

Cea mai apropiată localitate de epicentrul seismului a fost Moroeni, în timp ce cel mai important oraș de locul în care a avut loc cutremurul este municipiul Târgoviște, oraș cu o populație de aproape 90 de mii de locuitori.

Seismul de joia trecută a avut loc la 34 de kilometri distanță de ”cetatea Chindiei”.

A fost atunci al treilea cutremur mai „voios” care s-a simțit în România în ultimele zile, după ce săptămâna trecută a avut loc atât un seism de 4,3 grade Richter, cât și unul de 4 grade de Ziua Femeii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×