Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 28 februarie 2020. Ce surprize ne mai face leul astăzi- UPDATE

Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 28 februarie 2020. Ce surprize ne mai face leul astăzi- UPDATE
Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 28 februarie 2020

Banca Naţională a României (BNR) va anunţa la orele 13.00 cursul valutar valabil pentru ziua de vineri, 28 februarie 2020. ŞTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă va anunţa la timp cotaţiile celor mai importante valute tranzacţionate în România. Astfel, în scurt timp după orele 13.00, vom afla cât costă un dolar american, un euro, o liră sterlină, precum şi cu cât se tranzacţionează un franc elveţian.

UPDATE: BNR a publicat cursul valutar pentru ziua de vineri, 28 februarie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Euro: 4,8127 lei
Dolar american: 4,3601 lei
Franc elvețian: 4,5243 lei
Lira sterlină: 5,6207 lei

Curs valutar BNR pentru ziua de vineri, 28 februarie 2020

Curs valutar BNR pentru Euro

Moneda unică europeană, euro, s-a tranzacţionat joi la un preţ de 4,8068 lei, după ce miercuri Banca Națională a României a cotat euro la 4,8074 lei, în timp ce marţi BNR a anunţat un preţ de 4,8079 lei pentru moneda europeană.

Curs BNR pentru Dolar

Banca Naţională a României a anunţat joi un curs de 4,3926 lei pentru moneda americană, în scădere cu 0,0260 lei comparat cu preţul anunţat miercuri de instituţia bancară, respectiv de 4,4186 lei.

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit Băncii Naţionale Române, lira sterlină a avut un preţ, joi, de 5,6544 lei, mai mic cu 0.0622 lei faşă de cursul zilei de miercuri, când Banca Națională a României a cotat moneda britanică la 5,7166 lei.

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

Banca Națională a României a anuţat joi un preţ de 4,5223
lei pentru francul elveţian, în scădere cu  0,088 lei comparativ cu cursul anunţat în ziua de miercuri. De asemenea, marţi, BNR, a anunţat că un franc elveţian s-a vândut cu 4,5355 de lei.

Pe de altă parte, coronavirusul prezent în multe ţări a dus la scăderea burselor: Acestea au avut cea mai proastă săptămână de după criza din 2008.

Investitorii au renunţat la acţiunile considerate riscante. Aceştia sunt speriaţi că epidemia de coronavirus se va tranforma în pandemie şi va declanşa o criză financiară globală.

Nici măcar nu mai este nevoie să aşteptăm publicarea datelor statistice pentru a vedea cât de grav este afectată economia. Poţi vedea cum vânzările companiilor aeriene şi hotelurilor au scăzut la jumătate.

Este corect să spunem că impactul coronavirusului va fi mult mai mare decât războiul comercial dintre SUA şi China„, a spus Tomoaki Shishido, senior economist la Nomura Securities.

Deocamdată, experţii financiari nu pot face o predicţie. Aceştia nu ştiu cum vor evolua pieţele.

În prezent, coronavirusul arată ca o pandemie. Pieţele pot face faţă oricărei situaţii în care există un risc ridicat atâta timp cât se vede lumina de la capătul tunelului.

Însă, pentru moment, nimeni nu poate spune cât timp va dura această situaţie şi cât de gravă va fi„, a concluzionat Norihiro Fujito, analist la Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×