Curs valutar BNR, azi, 7 noiembrie 2019. La ce valoare a ajuns dolarul american -UPDATE

Alexa Serdan   
în Curs BNR
07/11/2019, 13:01
Curs valutar BNR, azi, 7 noiembrie 2019. La ce valoare a ajuns dolarul american -UPDATE
Curs valutar BNR pentru ziua de joi, 7 noiembrie. Sursa foto: impact.ro

Banca Națională a României actualizează de luni până vineri cursul valutar. Începând cu ora 13:00 vom afla care sunt noile valori ale monedelor lumii. Citește în rândurile de mai jos ce valori au înregistrat astăzi dolarul american, lira sterlină, euro sau francul elvețian. Totodată, află ce spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre posibilitatea ca ROBOR să devină mai mare decât IRCC.

Curs valutar BNR pentru ziua de joi, 7 noiembrie

UPDATE ORA 13:01. Acestea sunt valorile monedelor lumii care s-au înregistrat astăzi:

  • euro: 4,7597 lei
  • dolarul american: 4,2932 lei
  • lira sterlină: 5,5246 lei
  • francul elvețian: 4,3288 lei
  • gramul de aur: 204,8362 lei

Curs valutar pentru euro

Moneda euro a înregistrat la cursul valutar de ieri, 6 noiembrie, valoarea de 4,7626 lei, în creștere ușoară față de ziua anterioară, marți, 5 noiembrie, când a atins valoarea de 4,7540 lei. Totodată, BNR a cotat euro la cursul valutar din prima zi a săptămânii la valoarea de 4,7550 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Dolarul a fost cotat de BNR la cursul valutar de ieri la valoarea de 4,2949 lei, în creștere față de ziua precedentă când a înregistrat valoarea de 4,2742 lei. De asemenea, la cursul valutar din data de 4 noiembrie, luni, dolarul american a fost cotat la valoarea de 4,2600 lei. Asta însemană că moneda Statelor Unite ale Americii a avut o creștere remarcabilă săptămâna aceasta.

Curs valutar pentru lira sterlină

Moneda Regatului Unit al Marii Britanii a crescut săptămâna aceasta cu 0,0322. Așa se face că la cursul valutar de ieri, 6 noiembrie, lira sterlină a înregistrat valoarea de 5,5344 lei după ce cu o zi înainte avusese valoarea de 5,5154 lei. Lira a început săptămâna având valoarea de 5,5022 lei.

Curs valutar pentru francul elvețian

Francul elvețian a fost cotat ieri, 6 noiembrie, la valoarea de 4,3255 lei, în creștere față de ziua anterioară când a atins valoarea de 4,3138 lei. La cursul valutar de luni, 4 noiembrie, francul a atins valoarea de 4,3104 lei ceea ce înseamnă că a crescut săptămâna aceasta.

Ce spune Mugur Isărescu despre posibilitatea CA ROBOR să fie mai mic decât IRCC

„ROBOR-ul, prin rolul său de indicator pentru credite, a fost demonizat pur şi simplu. Orice indicator are valoare cât timp este credibil. Dacă îl calci aşa în picioare şi îl ţii numai în pumni, îşi pierde din credibilitate. Sunt foarte mulţi factori care acţionează. În măsura în care inflaţia tinde să crească şi publicul percepe acest lucru, ROBOR-ul datorită decalajului în timp, probabil că, la 3 luni, va fi ceva mai mare decât IRCC-ul, dar nu cu mult şi s-a dovedit acest lucru. În schimb, dacă inflaţia vine în jos, şi publicul percepe acest lucru, e foarte probabil ca ROBOR-ul să fie mai mic decât IRCC-ul. Vom trăi şi vom vedea cum va fi. Nu putem să spunem cu exactitate, pentru că sunt mulţi factori care acţionează în acest domeniu, inclusiv controlul lichidităţilor. Să nu vă aşteptaţi că acest IRCC vine ca un miracol şi face dreptate pentru toată lumea. Este un indice care se adaugă la o marjă de dobândă pe care o au băncile şi care este stabilită de fiecare bancă în parte”, a explicat Mugur Isărescu, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×