Curs valutar BNR azi, 5 noiembrie 2019. Cotațiile monedelor lumii în raport cu leul la o zi după învestirea noului guvern

Dan Suta   
în Curs BNR
05/11/2019, 12:53
Curs valutar BNR azi, 5 noiembrie 2019. Cotațiile monedelor lumii în raport cu leul la o zi după învestirea noului guvern
Curs valutar 5 noiembrie 2019. Sursa foto: shoopingcitybysuceava.ro

Noul curs valutar al BNR va fi afișat azi, 5 noiembrie 2019, în jurul orei 13:00. FANATIK vă prezintă în rândurile de mai jos cotațiile principalelor monede ale lumii. Află cât valorează azi moneda unică europeană, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină în raport cu leul, dar și la ce preț ajunge gramul de aur.


UPDATE, 12:55 Cotațiile principalelor monede ale lumii:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
 • euro: 4,7540 lei;
 • dolar american: 4,2724 lei;
 • lira sterlină: 5,5154 lei;
 • franc elvețian: 4,3138 lei;
 • dolar canadian: 3,2578 lei.

Cotațiile monedelor țărilor vecine și prețul gramului de aur:

 • gram de aur: 206,7789 lei;
 • hryvna ucraineană: 0,1731 lei;
 • leva bulgărească: 2,4307 lei;
 • 100 de forinți maghiari: 1,4421 lei;
 • leul moldovenesc: 0,2437 lei;
 • dinarul sârbesc: 0,0405 lei.

Curs valutar 5 noiembrie pentru euro

Moneda unică europeană a început săptămâna bancară ieri cu o cotație de 4,7550 lei, în creștere cu 0,0005 bani față de vinerea trecută. Valoarea euro este influențată zilnic de o serie de factori printre care amintim tranzacțiile interbancare realizate de cele mai importante bănci, dar și rata de inflație.

Curs valutar pentru dolar

Dolarul a început săptămâna bancară în scădere cu 0,0070 de bani. Vineri avea 4,2670, iar ieri, 4 noiembrie a atins 4,2600 lei. Cotația monedei americane este puternic influențată în special de deciziile pe care marile corporații din State le iau, în special cele care sunt listate la bursă. De asemenea, un alt factor care determină valoarea dolarului este inflația de export.

curs valutar 5 noiembrie 2019
Tabelul cu valorile monedelor (cursul de ieri, 4 noiembrie). Sursa foto: captură site BNR

Curs valutar pentru lira sterlină

Ieri, 4 noiembrie, lira sterlină a înregistrat 5,5022 lei, în ușoară creștere și aceasta față de valoarea înregistrată vineri, 1 noiembrie, când avea 5,5253 lei. Lira sterlină a suferit modificări destul de mari în ultimii ani, pe fondul deciziei britanicilor de a părăsi spațiul Uniunii Europene. Valoarea monedei mai este influențată și de inflația de export și tranzacțiile interbancare.

Cursul valutar este actualizat în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, de către Banca Națională a României. Pentru zilele de sâmbătă și duminică se păstrează valorile afișate vinerea. Același lucru se întâmplă și în zilele de sărbătoare când se păstrează valorile monedelor afișate în cea mai recentă zi lucrătoare. De cursul valutar depind o serie de lucruri, printre care și valoarea ratelor românilor, căci majoritatea creditelor sunt calculate în euro.

Mugur Isărescu avertizează cu privire la creșterea inflației de bază: „A rămas peste limita superioară a intervalului de variaţie a ţintei la reducerea inflaţiei a contribuit la efectul de bază favorabil la producţia de tutun şi a celor cu preţuri administrate. Suntem în an electoral şi, credem noi că nu se va mai apăsa aşa mult pe pedala preţurilor administrate. Avem această problemă de fond, e în domeniul politicii monetare, inflaţia de bază a accelerat în contextul acumulării presiunilor pe partea cererii şi a costurilor companiilor” (declarație făcută în urmă cu câteva luni).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×