Curs Valutar BNR azi, 29 ianuarie. Leul s-a apreciat ușor. Ce se întâmplă cu Dolarul

Claudiu Surmei   
în Curs BNR
29/01/2019, 13:09
Curs Valutar BNR azi, 29 ianuarie. Leul s-a apreciat ușor. Ce se întâmplă cu Dolarul GALERIE FOTO
Curs Valutar BNR azi, 29 ianuarie

După o lungă perioadă în care moneda europeană a câștigat teren în fața leului, ajungând la un record istoric, a urmat o zi în care a înregistrat o ușoară scădere, iar astăzi, 29 ianuarie 2019, cursul valutar BNR indică faptul că 1 Euro este echivalentu cu 4.7601 Lei, ceea ce înseamnă că moneda națională s-a apreciat ușor.

Mugur Isărescu a refuzat să fie audiat în Senat de către Comisia Economică, după ce Leul a traversat o perioadă extrem de nefastă în luna ianuarie 2019. BNR nu va participa astăzi la discuția din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanțe în cadrul Comitetului Național de supraveghere macroprudențială, după cum a declarat aseară și domnul consilier Valcov. BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuție bineînțeles și în Parlament și consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir, care să nu plece de la un șir de fake news-uri lansate fără probe”, a anunțat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Curs Valutar BNR azi, 29 ianuarie

Precizările au venit după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost invitat marți la Comisia Economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârșit de an întocmit de BNR și despre modul în care se stabilește indicele ROBOR pentru cei cu credite în lei.

Curs BNR pentru Euro

Curs valutar BNR pentru Euro
Curs valutar BNR pentru Euro

Cursul valutar BNR indică faptul că 1 Euro a ajuns să coste 4.7601 Lei, o ușoară depreciere față de ziua de ieri, când a fost cotat la 4.7628 Lei. A fost a doua zi consecutivă în care moneda națională a câștigat teren în fața celei europene.

Curs BNR pentru Dolar

Curs Valutar, cele mai importante monezi
Curs Valutar, cele mai importante monezi

Dolarul american s-a depreciat și el pentru a doua zi consecutivă și a ajuns la 4.1600 Lei, după ce ieri valora 4.1739 Lei.

Curs valutar GBP: Cum se situează Lira sterlină

Indice ROBOR
Indice ROBOR

Lira Sterlină s-a depreciat și a ajuns la 5.4748 Lei, în timp ce Francul Elvețian este și el în scădere și valorează 4.1930 Lei, față de 4.2076 Lei, cât valora ieri. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,1%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×