Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: ROBOR-ul a crescut

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 13:02
Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: ROBOR-ul a crescut
Banca Națională a României indică valutaele pentru azi, 17 ianuarie

Banca Națională a României indică azi cursul valutar. În cursul zilei de miercuri au venit vești bune pentru cei care au creite la bănci, dar, azi, informațiile nu sunt prea bune. ROBOR-ul a crescut din nou. Acesta a ajuns la 2.90%, miercuri, scăzând la cel mai mic nivel, la 2,89%. Indicele ROBOR la șase luni a stagnat la 3.20%.

„Printre altele, membrii Consiliului au considerat că, prin maniera de stabilire, în funcţie de cotaţiile ROBOR, această taxă afectează eficiența și flexibilitatea politicii monetare, implicit capacitatea băncii centrale de a ține inflația sub control, care s-au dovedit a fi esențiale pentru readucerea ratei anuale a inflației în intervalul țintei în anul 2018”, conform membrii Consiliului de administrație despre creșterea economică.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: euro a crescut

„Analizând perspectiva influenței factorilor fundamentali, membrii Consiliului au concluzionat că, potrivit noilor date și evaluări, creșterea economică va rămâne probabil robustă pe termen scurt, cu o dinamică anuală cvasistabilă în trimestrul IV 2018 și în ușoară accelerare în trimestrul I 2019. 

Curs BNR pentru dolar american și euro
Curs BNR pentru dolar american și euro

În termeni trimestriali, avansul economic este anticipat să scadă sensibil în trimestrul IV 2018 – exclusiv ca urmare a contracției probabil suferite de producția agricolă după creșterea excepțională din intervalul anterior –, și să se mărească în primul trimetru al anului curent. S-a considerat că asemenea evoluții fac probabilă o majorare a gap-ului pozitiv al PIB pe parcursul celor două trimestre, la valori doar marginal inferioare celor din prognoza pe termen mediu.”

Indicele ROBOR
Indicele ROBOR

Curs valutar BNR pentru: Euro

Euro, potrivit Băncii Naționale a României, a ajuns crescut, astfel că a ajuns la valoarea de 4.6830 de lei/euro.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

Dolarul american, în cursul indicat de Banca Națională de Meteorologie, a ajuns la valoarea de 4.1063 de lei/dolar american.

Curs valutar BNR: Lira Sterlină și Franc Elvețian

Lira sterlină a crescut și a ajuns la 5.2808 Lei/ liră sterlină conform cursului BNR, iar francul elvețian la 4.1555 Lei/franc elvețian.

Închide ×