Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: ROBOR-ul a crescut

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 13:02
Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: ROBOR-ul a crescut
Banca Națională a României indică valutaele pentru azi, 17 ianuarie

Banca Națională a României indică azi cursul valutar. În cursul zilei de miercuri au venit vești bune pentru cei care au creite la bănci, dar, azi, informațiile nu sunt prea bune. ROBOR-ul a crescut din nou. Acesta a ajuns la 2.90%, miercuri, scăzând la cel mai mic nivel, la 2,89%. Indicele ROBOR la șase luni a stagnat la 3.20%.

„Printre altele, membrii Consiliului au considerat că, prin maniera de stabilire, în funcţie de cotaţiile ROBOR, această taxă afectează eficiența și flexibilitatea politicii monetare, implicit capacitatea băncii centrale de a ține inflația sub control, care s-au dovedit a fi esențiale pentru readucerea ratei anuale a inflației în intervalul țintei în anul 2018”, conform membrii Consiliului de administrație despre creșterea economică.

Curs valutar BNR azi, 17 ianuarie 2019: euro a crescut

„Analizând perspectiva influenței factorilor fundamentali, membrii Consiliului au concluzionat că, potrivit noilor date și evaluări, creșterea economică va rămâne probabil robustă pe termen scurt, cu o dinamică anuală cvasistabilă în trimestrul IV 2018 și în ușoară accelerare în trimestrul I 2019. 

Curs BNR pentru dolar american și euro
Curs BNR pentru dolar american și euro

În termeni trimestriali, avansul economic este anticipat să scadă sensibil în trimestrul IV 2018 – exclusiv ca urmare a contracției probabil suferite de producția agricolă după creșterea excepțională din intervalul anterior –, și să se mărească în primul trimetru al anului curent. S-a considerat că asemenea evoluții fac probabilă o majorare a gap-ului pozitiv al PIB pe parcursul celor două trimestre, la valori doar marginal inferioare celor din prognoza pe termen mediu.”

Indicele ROBOR
Indicele ROBOR

Curs valutar BNR pentru: Euro

Euro, potrivit Băncii Naționale a României, a ajuns crescut, astfel că a ajuns la valoarea de 4.6830 de lei/euro.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

Dolarul american, în cursul indicat de Banca Națională de Meteorologie, a ajuns la valoarea de 4.1063 de lei/dolar american.

Curs valutar BNR: Lira Sterlină și Franc Elvețian

Lira sterlină a crescut și a ajuns la 5.2808 Lei/ liră sterlină conform cursului BNR, iar francul elvețian la 4.1555 Lei/franc elvețian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×