Cursul surprinde iarăși! Euro este în scădere, arată cursul valutar interbancar. Cât a ajuns să coste un euro? Valutele au ajuns să aibă alte cotații. Euro scade, iar dolarul trece sub pragul de 4 lei. Cursul BNR al zilei arată că Eruro a ajuns la 4.6325, Dolarul american la 3.9946, iar Francul elvețian la 4.1001.
Citește și: Banca de spermă unde donatori sunt sosiile vedetelor de la Hollywood! S-a spus cine este cel mai căutat!
Citește și: Madonna pozează în lenjerie transparentă la cei 60 de ani
Curs BNR pentru Euro
Euro a scăzut cu 78 de bani față de leu. Acesta ajunge acum la valoarea de 4.6332 de lei. Pe 11 septembrie 2018 euro a mai scăzut cu 7 bani față de leu, astfel a ajuns la valoarea de 4.6325 lei.
-Euro Cumparare: Alpha Bank: 4.6080 RON
-Euro Vanzare: IdeaBank, PatriaBank: 4.6560 RON
Curs BNR pentru Dolar
Leul s-a depreciat azi în fața dolarului. Dolarul a crescut azi peste pragul peste pragul de 4 lei și ajunge la valoarea exactă de 4.0019 lei. Moneda americană a mai crescut cu 114 bani față de cursul BNR de pe 6 septembrie 2018.
-Dolar Cumparare: Banca Romaneasca: 3.9705 RON
-Dolar Vanzare: Intesa Sanpaolo Bank: 4.0230 RON
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină
Lira sterlină mai crește cu 112 bani până la valoarea de 5.1791 de lei. Pe 11 septembrie lira creștea cu 268 bani până la valoarea de 5.2059 lei.
Declarația guvernatorului Băncii Naționale a României
„Ne confruntăm cu presiuni de depreciere pe leu, aşa cum au şi maghiarii şi polonezii, singură moneda care s-a apreciat în zona fiind coroana cehă. Tendinţa de depreciere a leului este mai de durata decât în cazul zlotului şi forintului”, a declarat acesta.
https://www.youtube.com/watch?v=VxQbAdBLOas
„Nu sunt cifre mari, dar această tendinţa este asociată cu situaţia balanţei de plăti. Și, faţă de polonezi şi faţă de unguri,România are o deteriorare a balanţei de plăti. Avem importuri mai mari decât exporturile, iar viteză de creştere a importurilor o depăşeşte pe cea a exporturilor. Se conturează o problema, chiar dacă acest deficit e parţial acoperit de intrări de capital şi de fonduri europene. Ungurii sunt aproximativ pe echilibru cu balanţă de plăti, iar cehii sunt pe excedent”, a mărturisit guvernatorul BNR.
Explicațiile guvernatorului BNR
Guvernatorul Băncii Naționale a României a găsit trei explicații care nu pot fi ținute concomitent. România a reușit să facă o combinație între cele trei, în timp ce ar fi trebuit să țină o rezervă. Mugur Isărescu a declarat că rata politică monetară trebuie să aibă mai multă satisfacție. România este mult mai bine pregătită și are un grad de euroizare mult mai scăzut. „Ceva trebuie să se mişte mai mult şi acesta nu poate să fie decât cursul, în sus sau în jos. Să nu luaţi asta că e doar pe o singură direcţie. Piaţa îl plimbă, nu aţi văzut cum e şi cu euro/dolar? Ba e 1,20, ba e 1,10. E şi mai inteligent să faci aşa ceva. Toată chestia e să credem că pieţele funcţionează”, a explicat acesta situația în care suntem.
Demisie Mugur Isărescu
Actualul guvernator al Băncii Naționale a României ar vrea să demisioneze. Dragnea spune că îl susține pentru un nou mandat. Mugur Isărescu a explicat jurnaliștilor de ce n-ar mai vrea să se afle în această poziție. Acesta a răspun calm și amuzat: „Nu mai pot, am 70 de ani”
„Nu mai pot, am 70 de ani… Această întrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Băncii Naţionale, ca instituţie”, a mai declarat acesta.
Liderul PSD a afirmat că îl va susține pentru obținerea unui nou mandat, mai adăugând de asemenea și faptul că nu vede motive pentru care guvernatorul BNR nu ar păstra această funcție. „Mai vedem ce e până la anul. De ce nu ar rămâne domnul Isărescu? I-am şi spus-o (că îl susţin – n.r.), aşa cum am făcut-o şi în anii precedenţi, aşa cum am făcut-o şi în mai multe rânduri, public, atunci când a fost atacat violent şi dumnealui şi Banca Naţională. Eu nu am de ce să îmi schimb opinia”, precizat liderul guvernului PSD, Liviu Dragnea într-o declarație acordată presei la sediul PSD.