Curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Trucurile care te vor ajuta să ai casa lună mai repede decât te-ai fi așteptat

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
13/04/2020, 16:11
Curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Trucurile care te vor ajuta să ai casa lună mai repede decât te-ai fi așteptat
Curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Trucurile care te vor ajuta să ai casa lună mai repede decât te-ai fi așteptat. Sursa foto: Pinterest.com

Sărbătorile de Paște nu sunt numai prilej de sărbătoare, ci și o perioadă în care gospodinele fac curățenie temeinică în locuință. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune care poate fi folosit cu încredere în curățenia casei și nici nu este o soluție costisitoare.

Bicarbonatul de sodiu, soluția practică pentru curățenia de Paște

Bicarbonatul de sodiu este esențial pentru unele preparate culinare, dar puțini oameni știu că acest ingrediente are o multitudine de roluri. Praful magic de culoare albă poate fi folosit în gospodărie la curățarea suprafețelor de tot felul și este una dintre soluțiile practice atunci când vrei să economisești bani.

Curățenia de primăvară nu trebuie să fie o povară pentru gospodine. Cum multe femei încep primăvara sezonul renovărilor și al curățeniei generale, este foarte important să apeleze la câteva trucuri care să le facă munca mai ușoară, iar pentru asta au nevoie de bicarbonat de sodiu.

10 trucuri cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

1. Bucătăria este probabil una dintre cele mai murdare camere din gospodărie, în special pentru că aici se gătește și se formează fum. Bicarbonatul de sodiu este ideal în curățarea aragazului, suprafețelor, dar și a petelor lăsate de mâncare în caserolele de plastic. Tot ce trebuie să faci este că presari puțin bicarbonat pe un burete și apoi poți trece la curățarea suprafețelor din bucătărie.

2. Grăsimea de pe oale, tăvi și tigăi va dispărea ca prin minune atunci dacă folosești bicarbonat cu puțină apă. Vasele murdare, petele de grăsime sau murdăria de pe aragaz nu vor mai exista. Mare atenție: acest praf nu este recomandat suprafețelor din inox pentru că zgârie.

3. Frigiderul este un aparat care strânge foarte multe mirosuri neplăcute. Pentru a le elimina trebuie doar ă pui pe o farfurie mică puțin bicarbonat de sodiu care va trebui să stea în frigider pentru a absorbi toate mirosurile de mâncare. În această situație este foarte bună și lămâia.

4. Și acum să trecem într-o altă cameră, în sufragerie acolo unde probabil petrecem cel mai mult timp. Pentru a împrospăta materialele textile sau suprafața canapelelor și a fotoliilor este de ajuns să presari pe ele puțin bicarbonat de sodiu care trebuie lăsat să acționeze circa 15 minute. La final acest praf magic alb se aspiră.

5. Urmele de murdărie de pe pereții acoperiți cu vopsea lavabilă sunt extrem de ușor de curățat atunci când se umezește o cârpă în apă cu bicarbonat de sodiu. Freacă murdăria de pe pereți și vei vedea că inclusiv „operele” celor mici vor dispărea într-o clipă.

6. Tot la capitolul copii sunt și jucăriile care strâng praf și mizerie. Bicarbonatul de sodiu vine în ajutorul lor fără a apela la soluții costisitoare și periculoase. Înmoaie o cârpă într-o soluție de bicarbonat dizolvat în apă și șterge bine jucăriile. Acest ingredient este perfect și pentru jucăriile din pluș.

7. Bicarbonatul elimină cu succes mucegaiul format în baie. Gresia, faianța, cada și chiuveta își vor recăpăta strălucirea de odinioară dacă le speli foarte bine cu acest praf. Tot bicarbonatul ajută enorm și împotriva depunerilor de calcar.

8. Scurgeri înfundate și mirosuri neplăcute care vin de la țevi? Acum nu mai trebuie să-ți faci griji pentru ele pentru că bicarbonatul de sodiu vine în ajutorul tău. Tot ce trebuie să faci este să torni o jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi o jumătate de cană cu oțet.

9. Mașina de spălat cu miros neplăcut. Haine murdare și greu de spălat. Tot bicarbonatul de sodiu este cel mai vine în ajutor. Combină acest prag cu detergent de rufe, indiferent de culoarea hainelor pe care le speli, și vei vedea că acestea își vor păstra prospețimea mai mult timp.

10. Covoarele vor scăpa de praf și vor fi mai curate dacă prepari un amestec format dintr-o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. Acest amestec se pulverizează direct pe covor, se lasă să acționeze puțin, iar apoi se freacă cu o perie. La final se curăță covrul cu o cârpă curată înmuiată în apă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×