Cum votezi în Finala Naţională Eurovision 2020. Vezi aici cea mai uşoară metodă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 12:26
Cum votezi în Finala Naţională Eurovision 2020. Vezi aici cea mai uşoară metodă GALERIE FOTO
România își alegemelodia pentru Eurovision. Sursa foto - EN/PER/CapitalPictures

Dacă te interesează cum votezi în Finala Naţională Eurovision 2020 atunci tot ce ai de făcut este să citești cu atenție acest material. Duminică 1 martie, la Finala Naţională Eurovision România de la Buzău, cei cinci membri ai Juriului, interpreţii Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor, vor trebui să urmeze un regulament foarte strict.

Cum votezi în Finala Naţională Eurovision 2020

Mai exact, în baza criteriilor de jurizare stabilite prin Regulament, cei cinci jurați trebuie să noteze fiecare piesă cu una dintre notele 5, 3, 2, 1, 0.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Atenție la scara de valori! Piesa/actul artistic cu cel mai mare total din partea Juriului primeşte 5 puncte, iar actul artistic/piesa cu cel mai mic total va primi 0 puncte.

Vezi aici cea mai uşoară metodă

Trebuie să știți că în situaţia de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de note maxime obţinute. Dacă şi atunci egalitatea persistă, se vor lua în calcul cele mai multe note de 3 şi tot aşa, până la stabilirea clasamentului Juriului.

Notele acordate de Juriu contează în proporţie de 50%, telespectatorii din ţară (dar şi cei din străinătate care au cartele de telefon ale rețelelor de telefonie mobilă din România) având un rol activ, determinant.

Astfel, din momentul în care se va da mesajul „START VOT”, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.

Pentru a vota, publicul trebuie să trimită prin SMS numărul de concurs al piesei preferate către 1401, număr valabil în reţelele Telekom, Vodafone, Orange şi DIGI. Preţul unui SMS va fi afişat pe ecran în timpul spectacolului live.

Clasamentul Finalei Naționale se stabileşte prin însumarea punctelor rezultate în urma votului publicului (prin televot) cu punctele rezultate în urma jurizării. Piesa câştigătoare va fi cea care obţine cele mai multe puncte în acest clasament.

În situaţia în care, după însumarea rezultatelor jurizării şi televotului, două piese au obţinut acelaşi punctaj, piesa câştigătoare va fi cea care a obţinut cel mai mare punctaj la televot.

Cele cinci piese pe care Roxen le va interpreta în Finala Națională Eurovision sunt Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm. Ele pot fi ascultate atât pe canalul Youtube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei. Fiecare piesă este prezentată ca lyric video.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×