Gospodinele se pregătesc încă de pe acum pentru sărbătorile pascale, mai ales că în Joia Mare are loc vopsitul ouălor. Dacă anul acesta nu mai vrei să alegi vopseaua din comerț care conține o sumedenie de chimicale, atunci optează pentru vopsirea ouălor cu ajutorul unor trucuri și metode naturale, inofensive pentru produs.
Ouă de Paști, vopsite cu ajutorul unor trucuri naturale
Vopsitul ouălor este activitatea care nu lipsește din nicio gospodărie în perioada Paștelui. Foarte multe persoane au renunțat la ouăle decorate cu frunze și apelează tot mai des la plicurile chimice care se găsesc în comerț, însă există și metode naturale care nu atacă coaja acestor produse.
Ouăle de Paște pot fi arătoase și colorate fără a apela la chimicale, mai ales că acestea sunt periculoase pentru sănătate. Poate vopsirea prin metode naturale durează mai mult decât în mod obișnuit, dar cu siguranță vei avea o satisfacție la final când vei vedea rezultatul.
Cel mai sigure metode prin care se pot vopsi ouăle de Paște rămân fără doar și poate cele pe care le ai deja în gospodărie. Prin urmare, culoarea acestor produse poate fi dată de multe legume și fructe pe care le folosim în mod obișnuit. Printre acestea se numără sfecla roșie, afinele, spanacul, varza roșie, paprika, lămâile sau portocalele.
Sfecla roșie, ideală pentru vopsirea naturală a ouălor de Paște
Una dintre metodele naturale prin care se pot vopsi ouăle este una foarte simplă și la îndemână. Sfecla roșie este un colorant natural extrem de folosit în cofetării și astfel poate fi utilizată cu succes și la vopsirea ouălor.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Tot ce trebuie să faci este să tai sfecla în cuburi cât mai mici pentru a o pune la fiert, în straturi. Între straturi trebuie să fie așezate ouăle fierte în prealabil, dar și două linguri de oțet care ajută la fixarea culorii. Se mai pune în oală și o lingură de sare fină.
Ouăle trebuie să fiarbă între 15 și 50 de minute, în funcție de culoarea pe care doriți să o obțineți. În cazul în care dorești ca ouăle pentru masa de Paște să aibă o altă culoare poți opta pentru spanac (verde), afine (mov) sau portocală (portocaliu). Se folosește aceeași metodă ca cea cu sfeclă roșie.
De asemenea, un alt truc pentru vopsirea naturală a ouălor este chiar pictarea lor manuală cu acuarele sau culori care rezistă mult timp și nu se iau pe mâini. Cu siguranță, această activitatea va fi pe placul celor mici care nu se vor mai opri din pictatul ouălor.
Pont! Ouăle albe prind mult mai repede culoarea, în timp ce ouăle maronii trebuie ținute mai mult în lichid pentru a căpăta nuanța pe care o doriți. În plus, dacă vrei să fii creativ alege să vopsești ouă cu ajutorul frunzelor sau florile pentru forme și modele diverse.