Cum să vopseşti ouă de Paşte, ca o adevărată profesionistă!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
03/04/2018, 15:41
Cum să vopseşti ouă de Paşte, ca o adevărată profesionistă!

Paştele se apropie cu paşi repezi, iar gospodinele mai au puţin şi se apucă de mâncarea tradiţională care nu ar trebui să lipsească din casa românilor. Pască, cozonac, friptură de miel, şi ouă roşii. Ouăle roşii sunt printre cele mai reprezentative preparate de Paşte. 

Mai jos vă vom învăţa cum să vopsiţi ouă de Paşte ca nişte profesionişti! Musafirii vor fi impresionaţi. Aproape că nu vă veţi mai îndura să le spargeţi! Tradiţia spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare, de preferinţă în culoarea roşie, dar se poate opta şi pentru alte nuanţe, precum albastru, portocaliu, galben sau verde. Oul şi carne de miel sunt alimentele „vedetă” care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paşte. Poţi afla de AICI cum să faci şi cea mai bună pască de Paşte!

Înainte de a vă apuca de vopsit ouăle, acestea trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Ideal este să folosiţi detergent de vase, iar apoi trebuie să le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Deşi pare o operaţiune simplă, oul este extrem de pretenţios atunci când vrem să îl fierbem. Pentru a evita spargerea lui, ciocăniţi-l usor cu unghia. Oul care este bun de vopsit, sună a plin.

Vopsirea ouălor

Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se lasă pe aragaz timp de maxim trei minute după ce apa a dat în clocot, apoi se dă vasul în care au fiert ouăle la o parte de pe foc, fără a scoate ouăle din el.

Între timp, într-un alt vas pregătim vopseaua pentru ouă. Se adaugă un plic sau două, în funcţie de ce cantitate de apă aţi pus în oală, şi se adaugă oţet, pentru a intensifica nuanţa în care doriţi să le vopsiţi.

Ouăle se scot pe rând din oala în care au fiert câte două sau trei şi se pun în oala unde am pregătit amestecul pentru vopsit. Astfel, ouăle nu trec brusc de la rece la cald şi nu riscaţi ca acestea să se spargă.

După maxim un minut de lăsat în vopsea se scot ouăle din vopsea şi se pun pe o hârtie care să absoarbă bine vopseaua în exces. De preferat este o hârtie de ziar. Se rostogolesc pe hârtie, pentru a nu se forma picături de vopsea care strică aspectul ouălor.

Ouăle, încă fierbinţi, se ung cu ulei, cu o bucăţică de vată înmuiată în ulei. Este important să fie unse cât timp sunt încă fierbinţi şi au porii deschişi, pentru ca uleiul să intre în coajă, iar ouăle să aibă o culoare vie, strălucitoare, dar să nu fie unsuroase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×