Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae. Prognoza meteo până pe 15 decembrie

Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae. Prognoza meteo până pe 15 decembrie
Prognoza meteo până pe 15 decembrie. Sursa foto: newsbuzau.ro

Prognoza meteo până pe 15 decembrie! Meteorologii au emis prognoza pe două săptămâni. Astfel, aflăm că vremea se va menține rece până în jurul zilei de 7 decembrie, apoi temperaturile mai cresc puțin, dar vin ninsorile cam în toată țara.

Prognoza meteo până pe 15 decembrie

Muntenia

Meteorologii spun că în Muntenia temperaturile vor continua să fie scăzute până pe data de 6 decembrie, când maximele se vor situa între 2 și 6 grade Celsius, iar minimele vor oscila între -5 și zero grade Celsius. După această perioadă, între 7ș și 10 decembrie, vremea se încălzește, iar temperaturile maximese vor situa între 8 și 11 grade Celsius, pe când minimele se vor situa între 2 și 5 grade Celsius. Vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsori slabe cantitativ.

Oltenia

Vremea va fi în răcire în prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, maxime de 3…6 grade și minime de -6…-1 grad, în medie. În perioada 7-10 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6…11 grade și nocturne de -2…2 grade. Până la sfârșitul intervalului de referință, vor fi variații termice de la o zi la alta, și vor fi precipitații slabe, mixte, iar probabilitatea de apariție a acestora va crește din nou după data de 10 decembrie.

Moldova

Vremea rece rămâne în Moldova până pe 6 decembrie, cu temperaturi maxime de 2-5 grade Celsius și minime cuprinse între -5 și -3 grade. Vremea se va ameliora în perioada 7-10 decembrie, când temperaturile vor crește până la 5…8 grade și nocturn de -2…2 grade. După această dată, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.

Dobrogea

Vremea va fi în răcire la începutul intervalului, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 2…7 grade și minime de -2…3 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8…11 grade și nocturne de 2…5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

Banat

Prognoza meteo arată că și în Banat intervalul prognozat va debuta cu vreme rece, mai ales în cursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime de 2…6 grade și minime de -6…-1 grad, în medie. În intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7…10 grade și nocturne de 0…4 grade. Vor fi precipitații mixte la începutul inervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou în cea de-a doua săptămână.

Crișana

Vremea va fi rece în prima parte a intervalului când se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 1…5 grade și minime de -6…-2 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea vremii va determina valori diurne de 5…10 grade și nocturne de 0…3 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, vor fi variații termice de la o zi la alta, ușor peste tșemperaturile normale din această perioadă. Vor fi precipitații mixte la debutul perioadei de referință.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineața și noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea și se vor situa într-un ecart mediu de -8…-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0…4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4…8 grade ziua și de -2…1 grad noaptea. Până la sfârșitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori mai mari decât cele obișnuite perioadei. Vor fi predominant ninsori!

Maramureș

Perioada prognozată începe cu o vreme rece în primele zile, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…-4 grade. Din data de 7 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 5…8 grade și nocturne de -3…-1 grad. Apoi, după 10 decembrie, vor fi variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori ușor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului va ninge.

Vremea la munte

La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua și -12…-8 grade noaptea. Între 6 și 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 6 grade, iar minimele între -5 și -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere începând cu 10 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×