Cum va arăta primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, din România. GALERIE FOTO

Cum va arăta primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, din România. GALERIE FOTOGALERIE FOTO
Cum va arăta primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, din România. GALERIE FOTO

Iată, cum va arăta primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, din România! Acesta va fi construit în curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București. Lucrările au început și construcția va reprezenta primul spital construit în România în ultimii 30 de ani. Vezi mai multe imagini cu noul spital în Galeria foto de mai sus!

Construcția va fi una la standarde occidentale, atât de proiectare cât și de funcționare. Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România este opera arhitectului Raluca Șoaită. Construcția, una spectaculoasă va avea o suprafață de 12.000 mp și va include, pe lângă compartimentele de oncologie și radioterapie, un bloc operator modern cu 8 săli de operație, secții de terapie intensivă, chirurgie și neurochirurgie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Iată, cum arată primul spital construit în ultimii 30 de ani în România! Galerie foto

Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, ridicat în ultimii 30 de ani în România se numește „Dăruiește Viață” și se ridică în curtea  Spitalului de Copii „Marie Curie” din București.  Turnarea fundației a început în luna iunie a anului trecut. Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au înfiinţat asociaţia care finanţează construirea primului spital care va trata copiii bolnavi de cancer, din România.

„Dăruiește Viață” este primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România în

Ce va conține Spitalul „Dăruiește Viață”:

 • Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spațiile de pregătire pacienți
 • Spațiu pentru un nou RMN și un nou CT, cu spații dedicate anestezierii pacientului copil
 • Oncologie: ambulator și internare continuă (parter și etaj 1)
 • Hemato – oncologie: saloane și 5 camere sterile (etaj 2)
 • Chirurgie (etaj 3)
 • Neurochirurgie (etaj 4)
 • Terapie intensivă (etaj 5)
 • Bloc operator cu 8 săli de operație (etaj 6)
 • Săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema
 • Număr paturi: 200

„Unii oameni ne spun că o să-l donăm statului şi o să se aleagă praful. Nu, nu o să se aleagă praful. Am făcut multe proiecte – ele funcţionează bine în continuare. Nu o să fie perfecte de la început şi asta ţine de noi toţi. Pacienţii, cetăţenii, medicii– cu toţii trebuie să punem umărul să facem un sistem care să meargă fără cusur”, a spus Oana Gheorghiu.

Te-ar mai putea interesa și:
  Închide ×