Cum se plătesc amenzile de circulație, de la 1 ianuarie 2019

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 17:28
Cum se plătesc amenzile de circulație, de la 1 ianuarie 2019 GALERIE FOTO
Amenzile de circulație se pot plăti direct în cont unic de la 1 ianuarie 2019

Din prima zi a anului 2019 plata amenzilor de circulație se va putea face într-un cont unic. Ministerul Finanțelor tocmai a publicat în Monitorul Oficial un ordin prin care aceste conturi au fost făcute publice. Orice amendă de circulație va putea fi plătită în acest cont.

Măsura a fost adoptată pentru ca aceste sume să poată fi centralizate mai ușor. Astfel de la 1 ianuarie 2019, orice contravenție emisă de poliția rutieră va putea fi plătită în contul unic, conform actului normativ al Ministerului Finanțelor. Posibilitatea de a face acest lucru exista și înainte, dar nu fusese emis un ordin care să implementeze această măsură. Acum, odată cu publicarea în Monitorul Oficial acest lucru a devenit posibil.

Cum se plătesc amenzile de circulație, de la 1 ianuarie 2019! S-au publicat conturile unice

Joi, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 3.893/2018 privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contravenționale potrivit Legii nr. 203/2018, privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale. Actul se va aplica de la 1 ianuarie 2019. Deocamdată conturile unice sunt destinate doar plății amenzilor de circulație, dar pe viitor se încearcă extinderea acestor conturi treptat și la alte amenzi contravenționale, în afara celor rutiere.

Amenzile de circulație se pot plăti în două conturi unice, în funcție de domiciliu, de la 1 ianuarie 2019

Există o diferență legată de domiciliu. Astfel persoanele care trebuie să plătească amenda au de ales între două conturi: unul pentru cei care au domiciliul în țară și altul pentru cei care locuiesc în afara țării. În funcție de aceste două categorii, există câte un cont specific.

„Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România”(contul 50.09.01);
Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România (contul 50.09.02). „, se arată în  Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 3.893/2018, publicat joi în Monitorul Oficial. Tot ce trebuie să știe persoana care plătește amenda este codul IBAN aferent contului în care se face plata. Acesta va fi publicat curând pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×