Cum se fierbe oul pentru a nu se lipi de coajă. Trucul bucătarilor

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
27/04/2020, 19:09
Cum se fierbe oul pentru a nu se lipi de coajă. Trucul bucătarilor
Cum se fierbe oul pentru a nu se lipi de coajă. sursă foto: culinar.ro

Pentru a nu se lipi oul de coajă în timpul fierberii, cei mai mari bucătari folosesc un truc extrem de eficient. Înainte de a pune oul la fiert, îl înțeapă cu un ac. Oul fiert se curăță extrem de ușor.

Cum fierb bucătarii oul ca să nu se lipească de coajă

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca, atunci când ați curățat un ou fiert, să lăsați jumătate de albuș pe coajă pentru că nu se dezlipea? Se întâmplă frecvent până și celor mai iscusiți bucătari.

Acum, însă, există un truc extrem de eficient, care te ajută să cureți perfect oul, foarte ușor, fără să lași albuș pe coajă.

Înainte de a fierbe ouale, trebuie lăsate o oră, două, la temperatura camerei, pentru a nu se crăpa în timpul fierberii. După ce s-au încălzit, se înțeapă cu un ac fin, în partea mai lată a oului, adică cea opusă vârfului.

Oule se curăță foarte ușor

Pentru a nu sparge coaja, aveți grijă să înțepați ușor și nu foarte adânc. De asemenea, să nu vă faceți griji că va curge albușul din ou, pentru că nu se va întâmpla asta. În partea lată a oului, există un spațiu cu aer care protejează conținutul.

După ce ați făcut un mic orificiu în ou, puteți pune oul la fiert, fără nicio emoție. După câteva minute îl puteți scoate și se va coji foarte ușor, fără să rămână albuș pe coajă.

Se spune că albușul rămâne lipit pe coajă atunci când oule sunt foarte proaspete, dar cu acest truc, inclusiv ouăle proaspete sunt cojite rapid și fără probleme. Acest truc este folosit de marii bucătari, care folosesc, poate, zeci de ouă pe zi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×