Nici nu au fost bine afișate rezultatele, că mulți absolvenți de liceu se gândesc deja cum se depun contestațiile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018! Fie că au picat în prima sesiune sau că nici măcar nu au mers la examenul maturității, pentru că mai aveau de copilărit prin cine știe ce vacanțe, peste 45.000 de absolveţi de clasa a XII-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele celei de-a doua sesiuni (august – septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2018. Vezi AICI rezultatele obținute la Bacalaureat, sesiunea de toamnă!
Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare.
Află imediat cum se depun contestațiile pentru Bacalaureat 2018
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este programată pentru data de 1 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile la a doua sesiune a examenului de Bacalauret 2018. Acestea pot fi depuse între orele 12:00 şi 16:00.
Atenție mare! Contestațiile se pot transforma într-o sabie cu două tăișuri pentru elevii care le depun! Notele acestora ar putea să crească, dar la fel de bine pot chiar să scadă! Astfel, rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.
Vă reamintim structura sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2018. S-a dat ”scris” la limba și literatura română (20 august), limba și literatura maternă (21 august), proba obligatorie de profil (22 august, Matematică pentru absolvenții secțiilor de Real și Istorie pentru cei de la Uman), proba la alegere a profilului și specializării (23 august, „realiștii” au ales între Biologie, Chimie, Fizică sau Informatică, în timp ce ”umaniștii” au optat între Geografie și Ştiinţe Socio-Umane). Apoi au urmat probele orale, pe 24 și 27 august, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi pe data de pe 28 august a avut loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29–30 august evaluarea competențelor digitale, iar pe 30–31 august evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017 – 2018 şi au susţinut probele examenului de bac este de 74,7%. Rata generală de promovare, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, iar 132 de elevi au obținut, anul acesta, media 10 la examenul maturității, după soluâionarea contestațiilor.
Toate subiectele cu care s-au confruntat tinerii absolvenți de liceu la examenul din toamnă al maturității, dar și baremul de corectare, le găsiți pe site-ul oficial al Ministerului Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului: subiecte.edu.ro, pentru a ști la ce vă așteptați, până la data afișării rezultatelor finale oficiale.