Cum scapi de țânțari! Sistemul care detectează și ucide țânțarii chiar de pe telefon

Alex Năstase   
în Stiri mondene
18/08/2019, 11:48
Cum scapi de țânțari! Sistemul care detectează și ucide țânțarii chiar de pe telefon GALERIE FOTO
A fost inventat un nou dispozitiv anti țânțari. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune cum scapi de țânțari, mai ales că vara pare să mai stea pe la noi, drept pentru care și micile „zburătoare” continuă să ne enerveze din cale afară. Dacă vă număraţi printre cei exasperaţi de binecunoscutul bâzâit, atunci v-ar interesa invenţia unei companii israeliene. Aceștia propun un sistem cu laser care detectează prezenţa intrușilor. De altfel, în bătălia dintre om şi ţânţar adesea câştigă insecta, fie şi pentru că ne supune unui stres insuportabil.

Cum scapi de țânțari!

„Dacă ai un țânțar în cameră, un fascicul laser îl va încercui, ca să știi de el. Primești și o notificare pe telefon, în caz că te afli în altă parte, ca să știi, de pildă, că e un țânțar în camera copiilor. Această primă versiune este așadar radarul. Următoarea generație a dispozitivului va ucide țânțarul în mod autonom”, a spus  Nadav Benedek, co-fondator Bzigo.

Inventatorul a povestit și din ce este format întregul aparat. „Dispozitivul este alcătuit dintr-un senzor și lentile speciale. Obținem imagini de înaltă frecvență. Prin procesarea lor, am analizat mișcările unui țânțar și, după 3 ani de experimente, am stabilit tiparul mişcărilor unui țânțar. Asta ca să-l putem deosebi de alte chestii care mișcă prin cameră, precum particule de praf, persoane ori adierea perdele”, a mai adăugat Nadav Benedek

Cum scapi de țânțari! Țânțari
Țânțarii pot fi extirpați, dar prețul este unul destul de mare. Sursa foto – facebook

Sistemul care detectează și ucide țânțarii chiar de pe telefon

Sunt însă și vești proaste – din păcate, dispozitivul va fi lansat abia anul viitor. Și nici prețul nu este unul tocmai ieftin. Fiecare bucată în parte va costa nu mai puțin de 169 de dolari bucata. Cu toate acestea s-au făcut deja câteva sute de precomenzi. „Țânțarul este vietatea care face cele mai multe victime anual. Dacă adunăm oamenii uciși de alte animale ori de alți oameni, inclusiv în războaie, toate laolaltă tot sunt mai puține decât victimele țânțarilor, al căror număr este estimat la 750.000 anual.

Se adaugă bolile răspândite de țânțari, precum virusul zika, febra dengue şi altele”, a spus Nadav Benedek, co-fondator Bzigo. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numai în 2015 au murit 438.000 de oameni de malarie, o boală transmisă de înţepătura de ţânţar.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×