Cum să faci turtă dulce de casă. Reţeta pe care toţi copiii o vor adora

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
02/05/2020, 09:34
Cum să faci turtă dulce de casă. Reţeta pe care toţi copiii o vor adora
Cum să prepari cea mai bună turtă dulce de casă. Sursa foto: bucataras.ro

Vrei să-i surprinzi pe micii tăi pofticioși cu un desert delicios și ușor de preparat, dar nu reușești să găsești varianta ideală? Încearcă rețeta noastră de turtă dulce, ideală pentru zilele de weekend în care vrei să-i răsfeți pe cei dragi. Unde mai pui că o vor putea savura în voie pentru o perioadă îndelungată de timp.

Turta dulce de casă, desertul ideal pentru zilele de weekend. Cei mici îl vor adora

Unde mai pui că se gătește în doar câteva minute, cu ajutorul unor ingrediente pe care le poți procura chiar și în această perioadă, când rafturile magazinelor sunt mai tot timpul goale. În plus, nu trebuie să folosești alimente bogate în aditivi și conservanți care ar putea fi nocive pentru sănătatea micuțului tău. Ai nevoie doar de:

  • 500 g făină
  • 350 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuş ou
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu
  • puţină sare
  • 40 g mix de condimente, în funcţie de preferinţe: scorţişoară, cardamon, nucşoară, cuişoare, anason, ghimbir, coriandru.

Cum să prepari cea mai bună turtă dulce de casă

Pentru început, topim untul într-o cratiţă, adăugăm mierea şi zahărul, după care amestecăm până se topesc şi se omogenizează. Cratiţa se ia de pe foc şi se lasă apoi la răcit. Într-un bol combinăm făina, laptele, cacaua, bicarbonatul, mirodeniile alese şi sarea, adăugăm amestecul răcit şi oul şi frământăm bine, până se obţine un aluat moale, pufos, nelipicios, care se poate modela usor.

Trebuie să avem grijă să nu adăugăm făină în exces, pentru că aluatul se poate întări. Acoperim bolul în care am pregătit aluatul şi îl punem la frigider pentru cel puţin 12 ore.Scoatem aluatul din frigider şi aşteptăm 20-30 min. înainte de a-l întinde. Preîncălzim cuptorul la 180 gr. C, cât timp pregătim turta dulce.

Presărăm puţină făină pe masa de lucru, întindem aluatul într-o grosime de 3-4 mm şi îl tăiem în formele dorite. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi aşezăm bucăţile puţin depărtate între ele. Punem tava la cuptor pentru o perioadă de 8-12 min., până când turta dulce va căpăta o culoare uşor aurie.

Nu trebuie să o uscăm prea tare, pentru că oricum se va întări uşor datorită mierii atunci când se va răci. Lăsăm turta dulce în tavă să se răceasacă şi pregătim glazura. Punem albușul într-un bol, adăugăm un praf de sare, apa şi sucul de lămâie şi mixăm bine. Adăugăm zahărul pudră şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă şi cremoasă.

Glazura astfel preparată o punem într-o pungă de ornat şi desenăm diverse modele sau o întindem cu o spatulă pe bucăţile de turtă dulce. După ce am ornat-o special pentru micul nostru pofticios, aşteptăm să se întărească glazura și turta dulce este numai bună de servit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×