Cum reușești să faci cea mai bună tartă de vișine. Rețeta e extrem de rapidă!

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri mondene
21/04/2019, 16:53
Cum reușești să faci cea mai bună tartă de vișine. Rețeta e extrem de rapidă! GALERIE FOTO
Iată cea mai simplă rețetă de tartă de vișine!

Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru tartă de vișine sau de cireșe. Vara se apropie cu pași repezi! Ar fi păcat să nu ne bucurăm de darurile sale, așa că prăjiturile făcute cu majoritatea fructelor de sezon sunt un deliciu. Rețeta bunicii pentru tartă de vișine este foarte simplă și extrem de gustoasă, datorită prospețimii fructelor, astfel că nu este nevoie de completările de mirosuri de la esențe.

Rețetă pentru tartă de vișine

Vara este timpul potrivit pentru prăjitură cu fructe. Dacă în sezoanele reci apelăm deseori la ciocolată, acum nu mai e nevoie. Tarta de vișine sau de cirreșe este o prăjitură pe care multe mame sau bunici o aleg în perioada verii. Aceasta este bună și caldă și rece. Unii o preferă și cu o cupă de înghețată de vanilie alături. Trebuie să ai mai mare grijă la aluat, umplutura este foarte simplă.

Aluat:

  • 300 de grame de făină
  • 150 de grame de unt
  • 150 de grame de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf bun de sare
  • făină în plus, pentru presărat planul de lucru

Umplutură:

  • 1 kilogram de cireșe sau vișine
  • 100 de grame de zahăr (sau ceva mai mult, pentru vișine)
  • 30 de grame de amidon de porumb
  • 1 plic de zahăr vanilatâ
Rețetă simplă pentru tartă cu vișine
Rețetă simplă pentru tartă cu vișine

Mod de preparare pentru tartă cu vișine

Folosește o rețetă de altuat simplă, cea pe care toate mamele o folosesc. Aceasta este numită pate brisée. Amestecă untul rece cu făina, sarea și zahărul până vei obține un aspect granulat. Adaugă un gălbenuș de ou și, dacă vrei, extras de vanilie. Dacă este nevoie, completează cu 2 linguri de apă. Pune aluatul pe o foaie alimentară și aduna-l la un loc, sub forma unui disc, apoi lasa-l la frigider pentru 30 de minute. În timpul în care aluatul e la rece, curață vișinile sau cireșele de sâmburi. Ți se recomandă să pornești cuptorul cu 15 sau 20 de minute înainte să aduci aluatul de la frigider. Fixează temperatura de 190 de grade Celsius.

Răstoarnă aluatul pe un plan de lucru cu puțină făină presărată și întinde-l cu sucitorul. Acesta trebuie să fie într-o formă rotundă, groasă, de aproximativ 0,4-0,5 centimentri. Aluatul se decupează de jur împreujurul tăvii rotunde în care urmează să stea la cuptor. Se înțeapă cu furculița după ce se pune în tavă și se dă la congelator preț de 10-15 minute. Între timp, resturile se adună și se întind din nou cu sucitorul și se decupează sub forma unor fâșii lungi. După ce scoți tava cu aluatul din congelator, torni vișinele date cu zahăr, zahăr vanilat și amidon de porumb și pui fâșiile peste. Peste tarta cu vișine care a prins deja formă unge totul cu u glbenuș de ou cu apă. Tarta se va coace în aproximativ 1 oră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×