Cum facem înghețată de ciocolată acasă? Rețeta cu care nu veți da greș

Marinela Corciu   
în Stiri mondene
04/07/2022, 16:39
Cum facem înghețată de ciocolată acasă? Rețeta cu care nu veți da greș
Cum preparăm cea mai bună înghețată de casă. Sursa foto: savoriurbane.ro

Suntem în plin sezon de vară, iar acum înghețata este la mare căutare, mai ales cea de ciocolată. Însă, aflați că aceasta nu se găsește doar în comerț, ci poate fi preparată și acasă.

Rețetă gustoasă de înghețată de ciocolată, preparată acasă

Înghețata de ciocolată făcută în bucătăria proprie este, totodată, mai sănătoasă, cremoasă și puțin bogată în calorii. Iată în rândurile următoare o rețetă cu care îi veți surprinde pe cei dragi vouă.

Potrivit savoriurbane.ro, pentru înghețata de ciocolată, făcută acasă, avem nevoie în primul rând de frișcă naturală. Acest ingredient se obține din albușuri, mixate bine într-un vas.

Următoarele ingrediente sunt: 1 L de înghețată de ciocolată, 1 ou întreg, 2 gălbenușuri, 150 g zahăr, 50 g cacao, 100 g ciocolată amăruie cu min. 40% cacao, 100 ml lapte, 250 ml frișcă naturală (smântână dulce cu 30% grăsime).

Ulterior, ciocolata se rupe în bucăți, o punem într-un castron așezat deasupra unui vas cu apă caldă, din care ies aburi. Amestecăm compoziția, încât ciocolata să devină lichidă.

După acest pas, oul întreg se pune peste gălbenușuri, peste acestea puțin zahăr și batem totul până când se face o spumă. De altfel, cacaoa se ”taie” cu lapte pentru a nu se forma cocoloașe. Cacaoua cu laptele se toarnă peste ouăle mixate și, în continuare, amestecăm.

Ciocolata scoasă din aburi se va lăsa puțin la răcit, apoi se pune la frigider timp de 2 ore, la fel și frișca naturală, atenție! După ce frișca și ciocolata s-au răcit, se scot, iar frișca se pune peste ciocolată puțin câte puțin, cu lingura, până când se omogenizează compoziția.

Odată respectați acești pași, nu ne mai rămâne decât să așezăm totul într-un aparat de înghețată, într-un congelator sau în caserole de plastic cu capac.

Cât timp trebuie să stea înghețata de frigider pentru a fi bună de servit

Trei, patru ore trebuie compoziția preparată să stea la frigider. Ulterior, se poate servi alături de familie sau cu alte persoane dragi. Complimentele vor fi pe măsura efortului depus. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×