Cum are de gând PSD să modifice pensiile militare. Vârsta de pensionare ar putea crește

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 15:17
Cum are de gând PSD să modifice pensiile militare. Vârsta de pensionare ar putea crește GALERIE FOTO
Cum are de gând PSD să modifice pensiile militare

PSD are de gând să modifice pensiile militare! Vârsta de pensionare ar putea crește, dacă Parlamentul aprobă o inițiativă legislativă în acest sens, al cărei autor este senatorul PSD Brăiloiu Tit-Liviu. O altă inițiativă legislativă, propusă de 4 membri PNL, prevede eliminarea pensiilor militare.

Cum are de gând PSD să modifice pensiile militare

Aleșii din fruntea țării le-au pus gând rău militarilor. Senatorul PSD Brăiloiu Tit-Liviu a depus la Parlament o inițiativă legislativă care prevede creșterea vârstei de pensionare pentru cadrele militare. O măsură care ar pica bine doar pentru cei care contestă vârsta de pensionare pentru militari și pensiile speciale. Aceștia nu știu însă că pentru pensiile militare bugetul total este de sub 3,45 de miliarde de lei (adică 0,7 miliarde de Euro), potrivit datelor furnizate de Casa Națională de Pensii.

Tot Casa de Pensii informează că pensiile militare sunt de 3 de ori mai mici decât adevăratele pensii speciale, cele care de regulă au legătură cu sfera de interes politic.

Adevăratele pensii speciale sunt mult mai mari decât cele ale militarilor
Adevăratele pensii speciale sunt mult mai mari decât cele ale militarilor

Se dorește eliminarea pensiilor militare

O altă inițiativă legislativă depusă la Parlament de către deputaţii PNL Buican Cristian şi Ştirbu Gigel-Sorinel şi senatorii PNL Bulacu Romulus şi Cîţu Florin-Vasile prevede eliminarea pensiilor militare. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) trage însă un semnal de alarmă cu privire la această inițiativă. „Pensiile militare s-ar calcula conform legii pensiilor civile,  așa cum s-a mai încercat în vremuri de tristă amintire, cu alte tăieri de salarii și pensii. Și, ca să fie prostia dusă până la capăt, se elimină și beneficiul pentru cei care ar decide să rămână după ce împlinesc vârsta minimă, nu c-ar mai rămâne vreunul în aceste condiții.

(…) Sigur că 80% dintre români nu sunt de acord cu pensiile prezentate propagandistic ca speciale. La fel probabil n-ar fi nici cu impozitele dac-ar fi vândute propagandistic ca furt, dar poate-i ținem minte la alegeri și găsim pe unii care ne respectă și sunt în stare să guverneze fără să ne bage mâna-n buzunar. Ce urmează? Un alt exod al celor careîindeplinesc condițiile de pensionare pe actuala lege”, scrie într-un articol postat pe pagina de internet a ANP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×