Cum arată ultimele sondaje înainte de startul Alegerilor Prezidențiale. Alexandru Cumpănașu are 15 %, Viorica Dăncilă 26 %

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
09/11/2019, 16:45
Cum arată ultimele sondaje înainte de startul Alegerilor Prezidențiale. Alexandru Cumpănașu are 15 %, Viorica Dăncilă 26 %
Cu cine votează românii la alegerile prezidențiale, potrivit ultimelor sondaje. Sursa foto: kanald.ro

Sondajele publicate cu doar o zi înaintea alegerilor prezidențiale de duminică, 10 noiembrie 2019, anunță adevărate răsturnări de situație în cursa pentru Palatul Cotroceni. Cea mai mare surpriză vine, potrivit estimărilor comandate pe ultima sută de metri de la Alexandru Cumpănașu, întrucât unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 16 ani pe care Gheorghe Dincă susține că a ucis-o, ar obține un scor la care puțini s-ar fi așteptat.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în turul al doilea, conform sondajelor

Mai concret, potrivit celor mai recente cercetări sociologice, actualul președinte Klaus Iohannis domină clasamentul, cu un scor de 41% din totalul de voturi exprimate, urmat îndeaproape de Viorica Dăncilă candidatul Partidului Social Democrat, care a obținut un procent de 26%. Cotat în ultimele luni cu șanse reale de a intra în turul al doilea, Dan Barna, liderul USR, a  înregistrat, conform sondajelor doar 12% din voturi. Deși poate părea surprinzător, Alexandru Cumpănașu, care și-a anunțat candidatura în contextul tragediei de la Caracal, acesta ar înregistra, conform estimărilor, un scor de 15%. Trebuie spus că aceste sondaje reflectă rezultatele care s-ar înregistra la o prezență la urne de 54%. Clasamentul complet arată în felul următor:

Klaus Iohannis – 41%

Viorica Dăncilă – 26%

Alexandru Cumpănaşu – 15%

Dan Barna – 12%

Mircea Diaconu – 7%

Theodor Paleologu – 6%

Ramona Ioana Bruynseels – 4%

Kelemen Hunor – 2%

Reacția lui Mircea Diaconu, după ce sondajul IMAS l-a clasat pe locul al doilea

Totodată, un sondaj realizat de IMAS l-a clasat pe Mircea Diaconu, candidatul independent susținut de ALDE și Pro România pe locul al doilea, ceea ce ar echivala cu intrarea sa în turul al doilea. Chestionat pe marginea acestui subiect, fostul actor a dezvăluit că nu acordă foarte multă atenție estimărilor, pentru că sunt într-o continuă mișcare.

Sondajele sunt în mişcare, zi de zi se pot mişca, nu are niciun sens să mă uit acolo. Cineva mi-a zis să mai fac nu ştiu ce ca să cresc, dar eu nu fac nimic în alt fel. Dacă mi-am propus să fac într-un fel campania, aşa o fac până la capăt. Nu reglez şi nu fac ceva în funcţie de asta. (…) Dacă intru îl turul al doilea? Sunt subiecte largi, de poziţionare pentru turul întâi şi sunt alte subiecte care se adaugă pentru turul al doilea. Aşa am simţit treaba asta, nu am gândit-o, nu am niciun expert. Eu fac în această campanie exact ce trebuie şi cum simt”, a declarat Mircea Diaconu.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×