Cum arată stațiile de metrou din Drumul Taberei! După 4 ani de întârziere, magistrala 5 este în acest stadiu

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 11:14
Cum arată stațiile de metrou din Drumul Taberei! După 4 ani de întârziere, magistrala 5 este în acest stadiu GALERIE FOTO
Aşa arată ieşirea de la una dintre staţiile de metrou Drumul Taberei

Inaugurarea magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei întârzie să fie făcută deja de patru ani de zile. Conform stadiului în care se află acum lucările, în cel mai fericit caz am putea parte de deschiderea liniei în toamna anului 2019, însă doar dacă vor începe în luna ianuarie testele fără pasageri.

Până atunci, se întârzie din cauza licitaţiei pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a circulaţiei, iar când contractul acesta va ajunge să fie semnat încă nouă luni de zile, cel puţin, trenurile nu vor circula cu călători la bord, ci goale, pentru teste. Asociaţia Pro Infrastructură a oferit detalii despre magistrala 5: „Am vizitat magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor. Am ales să mergem la Eroilor, Academia Militară şi Râul Doamnei, punctele care sunt cele mai întârziate. În plus, am ajuns şi la Valea Ialomiţei, acolo unde stadiul este foarte avansat atât la staţie, cât şi la depou.

Cum arată acum staţiile de la magistrala 5 de metrou, din Drumul Taberei

Când se va inaugura linia? Dificil de spus deoarece, în continuare, licitaţia sistemului de siguranţă şi automatizare a circulaţiei nu are un deznodământ. Oficialii Metrorex se pare că doresc să semneze, acum în septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnată câştigătoare, chiar dacă bătălia în instanţă nu s-a terminat, compania contestatoare putând face recurs.

Din momentul în care contractul este parafat, trebuie să așteptăm CEL PUȚIN 9 luni de zile operaționalizarea sistemului de management al traficului, fără de care trenurile de metrou nu pot circula având călători la bord. Testele (fără pasageri) sunt programate a începe în ianuarie. Realist vorbind, estimarea noastră, în acest moment, este că deschiderea va fi undeva în toamna lui 2019, dacă se va semna în următoarele 30-60 de zile contractul amintit mai sus și dacă se vor accelera lucrările în stațiile întârziate”, este mesajul Asociaţiei Pro Infrastructură.

Tunelul uneia dintre staţiile de la Magistrala 5, metrou Drumul Taberei
Tunelul uneia dintre staţiile de la Magistrala 5, metrou Drumul Taberei

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×