Imagini de pe Magistrala 5! Lucrarile au înregistrat un real avans!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
06/03/2018, 13:32
Imagini de pe Magistrala 5! Lucrarile au înregistrat un real avans! GALERIE FOTO

În sfârşit, se înregistrează progrese reale la Magistrala 5 de Metrou, care ar urma să lege cartierul Drumul Taberei la reţeaua de metrou. Asociaţia Pro Infrastructură a făcut o vizită în şantier şi spune că primul trimestru din 2019 pentru deschiderea circulaţiei pe acest tronson ar fi unul realist.

„Poate în mod surprinzător, nu lucrările din teren dau acum cele mai mari emoţii autorităţilor, ci licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului. Fără acesta nu se poate circula. Licitaţia a fost lansată în 30.05.2017 şi încă nu avem un câştigător desemnat. Suntem doar în faza de evaluare a ofertelor (următorul termen este 30.04.2018) şi se aşteaptă soluţionarea unei contestaţii depuse în 19.12.2017 de către un ofertant. Este dificil de estimat când vom avea un câştigător şi când se va semna contractul. Implementarea acestui sistem se va face în 9 luni de zile, conform specificaţiilor contractuale, însă ni se promite că se va încerca o urgentare a lucrărilor (7-8 luni cu tot cu teste)”, se precizează într-un mesaj al API, potrivit Digi24.

Imagini de la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei

Specialiştii de la Asociaţia Pro Infrastructură au declarat că, în comparaţie cu precedenta vizită, din decembrie 2017, „avansul este considerabil, mai ales la structura staţiei Râul Doamnei şi la Parc Drumul Taberei, acestea fiind (alături de Academia Militară şi Eroilor) punctele nevralgice de pe magistrală”.

„Termenul acesta este foarte optimist pentru că sunt încă multe lucrări de executat în teren şi este foarte puţin probabil să avem finalizată licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului până la finalul lunii iunie 2018. Un termen realist şi precis pentru inaugurare poate fi dat abia după ce acest contract este semnat. Simplu spus, trebuie să avem în continuare răbdare pentru încă MINIM un an de zile”, precizează Asociaţia Pro Infrastructură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×