România a fost imortalizată de către sateliţii misiunii europene Sentinel 2, astfel că ţara noastră poate fi văzută acum şi cum arată din spaţiu. Sateliţii fac parte din programul eurpean Copernicus, coordonat de Comisia Europeană în parteneriat cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Cum arată România văzută din spațiu
Ţara noastră a fost fotografiată de sateliţii misiunii europene Sentinel 2. Aceştia fac parte din programul eurpean Copernicus, coordonat de Comisia Europeană în parteneriat cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Fotografia care arată ţara noastră din spaţiu a fost postată pe Facebook, luni, de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Satalitul Sentinel 1A, primul satelit din cadrul programului Copernicus Earth, a fost lansat în spaţiu pe data de 3 aprilie 2014.
Sateliţii Sentinel monitorizează Terra
Acesta a fost urmat de alte instrumente spaţiale, parte din programul Copernicus, o constelaţie de sateliţi ai gamei „Sentinel” care au rolul de a observa şi monitoriza Terra. Sateliţii au fost lansaţi în spaţiu progresiv de ESA şi de Uniunea Europeană.
„Programul Copernicus este programul de observare a Pământului al Uniunii Europene, program care supraveghează planeta și mediul înconjurător în beneficiul final al tuturor cetățenilor europeni.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Acesta oferă servicii de informații bazate pe observarea Pământului prin satelit și pe datele in situ (non-spațiale).
Programul este coordonat și gestionat de Comisia Europeană. Acesta este implementat în parteneriat cu statele membre, Agenția Spațială Europeană (ESA), Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici (EUMETSAT), Centrul european pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (CPMTM), agențiile UE și Mercator Océan.
Mari cantități de date globale colectate de la sateliți, precum și de la sistemele de măsurare de la sol, aeriene și maritime sunt folosite pentru furnizarea de informații pentru a sprijini furnizorii de servicii, autoritățile publice și alte organizații internaționale să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor europeni.
Serviciile de informații furnizate sunt gratuite și liber accesibile pentru utilizatorii acestora„, informează Copernicus.