Cum arată Mona Muscă la 12 ani de când a dispărut din viața publică. Fosta politiciană a ajuns la 70 de ani

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
11/09/2019, 15:46
Cum arată Mona Muscă la 12 ani de când a dispărut din viața publică. Fosta politiciană a ajuns la 70 de ani GALERIE FOTO
Mona Muscă a împlinit vârsta de 70 de ani. Sursa foto: viva.ro

Monica Octavia Muscă, fosta politiciană cunoscută publicului larg drept Mona Muscă, a împlinit recent venerabila vârstă de 70 de ani. Retrasă de mai bine de 12 ani din viața publică, femeia care a ocupat inclusiv funcția de ministru al Culturii locuiește departe de Capitală, într-o căsuță modestă din Caraș-Severin și a evitat să apară în lumina reflectoarelor, în ultima vreme fiind remarcată doar la anumite evenimente culturale, precum lansări de film sau carte.

Mona Muscă a împlinit 70 de ani. Cum arată acum fostul ministru al Culturii

Chiar dacă se spune că timpul nu iartă pe nimeni, iată că Mona Muscă nu s-a schimbat prea mult față de anii în care era o prezență constantă în paginile ziarelor din țara noastră. Fostul om politic optează în continuare pentru aceeași coafură, este la fel de elegantă și, mai mult decât atât, nu și-a pierdut zâmbetul care a consacrat-o. Pe lângă angajamentele pe care le are la diverse instituții publice, are grijă de soțul său, în vârstă de 85 de ani și călătorește din când în când în Statele Unite ale Americii pentru a-și vizita fiica și cei doi nepoți.

După ieșirea definitivă de pe scena politică, fostul lider al PNL s-a reorientat, alegând o carieră de specialist în domeniul relațiilor publice, ținând diverse cursuri și seminarii peste tot prin țară. În plus, Mona Muscă a fost instructor în cadrul unor seminarii ale organizațiilor gay, unde a vorbit despre drepturile acestei comunități.

Ajunsă la 70 de ani, Mona Muscă ține seminarii pentru comunitățile de gay. Sursa foto: national.ro
Ajunsă la 70 de ani, Mona Muscă ține seminarii pentru comunitățile de gay. Sursa foto: national.ro

Mona Muscă este unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici liberali

Mona Muscă a absolvit în anul 1972 Facultatea de Filologie la Universitatea din Timișoara, apoi a fost profesor de limba și literatura română la școala generală Gurba din județul Arad. Din 1975 și până în 1982 a fost asistent universitar la Universitatea Timișoara, iar din 1982 până în 1996 a fost cercetător științific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan’ al Academiei Române. În 1990 și-a început cariera politică, devenind membru al Alianței Civice (transformat ulterior în Partidul Alianța Civică), iar între 1991 și 1995 a fost membru în cadrul Consiliul Național al PAC și a condus Departamentul de Imagine și Relații Publice.

A fost un membru marcat al PNL şi a ocupat mai multe funcţii importante de-a lungul celor 11 ani în care a activat pe scena politică, printre care ministru al Culturii și vicepreședinte al Camerei Deputaților. În 2010, s-a numărat printre susținătorii lui Teo Trandafir care, la acea vreme, a candidat pentru un loc de deputat în PDL.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×