Cum arăta Mircea Badea în prima lui zi de școală. FOTO + VIDEO

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
09/09/2019, 12:34
Cum arăta Mircea Badea în prima lui zi de școală. FOTO + VIDEO
Mircea Badea a fost șef de comandament pe vremea lui Ceaușescu. Sursa foto: dcnews.ro

A fost și Mircea Badea elev cândva. Prezentatorul de la Antena 3 a prins perioada când elevii erau pionieri și dedicau ode conducătorului iubit. Mircea a fost un elev dedicat și a știut întotdeauna ce vrea de la viață, încă din primele clase. Rebel, dar și cuminte când era nevoie, Badea îi convingea pe toți de idealurile pe care le urmărea sistemul de învățământ la acea vreme.

Mircea Badea, șef de comandament la școală

Era nelipsit de la serbările școlare și era unul din cei mai buni elevi când era nevoie de susținut un discurs în public, lucru pe care l-a păstrat până la maturitate, căci astăzi face o emisiune de o oră de zile, aproape zilnic, în care nu are nevoie de niciun invitat. Nu există imagini cu Badea chiar din prima zi de școală, însă pe Internet a tot circulat un videoclip cu moderatorul de la una din serbările școlare, în anul 1985.

În prima zi de școală, ca în mai toate zilele până la încheierea anului, Mircea Badea a purtat aceeași uniformă pe care au prins-o cei care au învățat pe vremea lui Ceaușescu. Un videoclip cu Badea vorbind despre idealurile ceaușiste și despre eforturile elevilor de a obține note bune la școală a devenit viral în urmă cu câțiva ani.

Ce discurs ținea pionierul Mircea Badea

„În calitate de pionier, comandant de unitate, vreau să subliniez câteva din rezultatele noastre foarte bune acum, când până la sfârșitul anului școlar mai sunt câteva zile, când mediile și notele din cataloage vor arăta măsura străduințelor noastre, a permanentei întreceri cu sine și cu colegii, așa cum ne-am angajat și la a 5-a conferință națională a Organizației Pionierilor”, spunea Badea în anul 1985 cu mândrie.

Mircea Badea este unul dintre cei mai apreciați realizatori de televiziune din România. Și-a început cariera jurnalistică la Radio Total în anul 1993, iar debutul în televiziune l-a cunoscut la Tele 7 ABC, unde a fost descoperit de celebrul Mihai Tatulici. Au urmat apoi colaborările cu Antena 1, Realitatea TV, PRO TV și Prima TV.

A devenit popular datorită matinalului pe care îl prezenta alături de Teo Trandafir, cei doi formând vreme bună cel mai comic cuplu de prezentatori din România. Puțină lume știe că Badea a jucat și în câteva producții cinematografice dintre care amintim „Triunghiul morții” (1999, în regia lui Sergiu Nicolaescu) sau „Milionari de weekend” (anul 2004).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×