Cum arată fazele lunii în octombrie. Va fi lună plină timp de 3 zile

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/09/2019, 09:22
Cum arată fazele lunii în octombrie. Va fi lună plină timp de 3 zile
În octombrie vom avea parte de o nouă Lună Plină. Sursa foto: click.ro

Ca satelit al planetei noastre, Luna are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară, cu o perioadă ce 27,3 zile. Aceasta perioadă se numește perioada siderală – perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele. Unghiul sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare ne permite să observăm așa-numitele faze ale Lunii, adică procente diferite de iluminare a discului său. FANATIK îți dezvăluie principalele faze prin care trece satelitul planetei noastre în luna octombrie.

Lună Plină pe 14 octombrie

Pe 14 octombrie vom avea din nou parte de Lună Plină, adică faza în care Luna văzută de pe Pământ apare complet acoperită de Soare. Potrivit specialiștilor în astrologie, un astfel de fenomen se produce în momentul în care Luna este în opoziție cu Soarele, ceea ce înseamnă că Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade.

Totodată, studiile arată că fascinanta Lună Plină are o influență puternică și asupra stării noastre de spirit. Specialiștii au ajuns la concluzia că bărbații sunt cei mai sensibili când vine vorba de un astfel de fenomen. Mai precis, aceștia devin irascibili, chiar agresivi în relația cu cei din jur și au tendința de a nu-și găsi locul. Bineînțeles, de Luna Plină sunt legate și numeroase superstiții, mai ales dacă ne raportăm la antichitate. Spre exemplu, sumerienii considerau că Luna este un zeu şi din acest motiv îi aduceau diverse ofrande, babilonienii credeau că Luna are suflet şi că se plimbă pe cer, iar pentru egipteni Luna era zeiţa fertilităţii.

Vezi fazele Lunii în octombrie. Sursa foto: astro-urseanu.ro
Vezi fazele Lunii în octombrie. Sursa foto: astro-urseanu.ro

Lună Nouă pe 28 octombrie

Un alt fenomen fascinant își va face simțită prezența în ultima parte a lunii octombrie. Este vorba despre Luna Nouă, care, potrivit specialiștilor, influențează atitudinea și comportamentul fiecărui semn zodiacal. Astrologii avertizează că în această zi vom trece printr-o serie de schimbări importante, atât din punct de vedere profesional, cât și în ceea ce privește viața sentimentală.

Lună Nouă reprezintă acel moment în care Soarele și Luna sunt conjuncte la același grad într-un semn. De data aceasta, Soarele e în Gemeni, iar Luna tot în Gemeni. Luna Nouă reprezintă un moment de început, de setat intenții, de proiecții. Putem să ne cumpărăm ceva nou, putem să schimbăm ceva. Gemenii sunt cu comunicarea, cu schimbul de experiență, scris, vorbit, tot ceea ce înseamnă agitație, informație, curiozitate, flexibilitate”, explică specialiștii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×