Cum arată Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Primele imagini din club

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 11:51
Cum arată Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Primele imagini din club
O iconiță pierdută pe podeaua clubului Colectiv completează decorul dezolant. Sursa foto: adevarul.ro

Au fost date publicității primele imagini din interiorul clubului Colectiv, la patru ani de la incendiul care a curmat în mod tragic destinele a  peste 60 de tineri, generând totodată un val imens de revoltă din partea opiniei publice. Locul păstrează încă aproape intacte în fiecare colț urmele celei mai mari drame care a lovit țara noastră în ultimii 30 de ani, schimbând în doar câteva secunde viețile a sute de familii.

Cum arată clubul Colectiv după 4 ani de la incendiu

Jurnaliștii care au pătruns în încăperea goală și întunecată unde pe 30 octombrie 2015 avea loc ultimul concert al trupei Goodbye to Gravity relatează că se simte în continuare un miros puternic de fum, în timp ce pe podeaua clubului pot fi observate bucăţi de haine, sticlă spartă, chiştoace de ţigări sau lentile de ochelari. Scena completează la rândul ei acest decor dezolant, iar schelele au fost luate de anchetatori, întrucât constituie probe importante la dosar. Pe una dintre acestea au fost montate artificiile care au făcut în scurt timp ca stâlpul îmbrăcat cu un burete special folosit pentru sonorizare să fie cuprins de flăcări.

Au rămas în urmă bucăți de sticlă sparte, chiștoace de țigări, lentile de ochelari, bucăți de haine, pereții sunt negri, toate acestea ne arată ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani, când 500 de tineri au venit la un concert rock și sperau că vor avea parte de o distracție de nedescris”, descrie reporterul România TV.

Spațiul era prea mic pentru concerte cu peste 400 de spectatori

Totodată, potrivit adevarul.ro, pe lângă atmosfera care amintește în permanență de cumplitul incendiu, un amănunt de-a dreptul șocant este suprafaţa clubului Colectiv, mult prea  mică pentru a putea găzdui concerte cu aproximativ 400 de spectatori. Practic, scăzând suprafeţele scenelor, meselor şi a barului, spaţiul pentru spectatori este aproape inexistent.

De altfel, din punct de vedere legal, în această încăpere puteau intra 80 de spectatori, dar frecvent, la diverse evenimente, era permis accesul a câtorva sute de oameni. În noaptea fatidică, tinerii prezenți la eveniment s-au bulucit spre ieşire, iar uşa dublă, dar parţial închisă a creat astfel un adevărat dop viu, lucru observat și pe peretele din stânga uşii, unde criminaliştii au descoperit ulterior urmele mâinilor celor blocați acolo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×