Cum arăta Cătălin Botezatu când era un simplu manechin. Imagini rare cu designerul

Dan Suta   
în Stiri mondene
03/05/2020, 18:49
Cum arăta Cătălin Botezatu când era un simplu manechin. Imagini rare cu designerul
Cătălin Botezatu a fost model de la vârsta de 17 ani, apoi s-a apucat de design vestimentar. Sursa foto: Instagram

Cătălin Botezatu este astăzi unul din cei mai de succes designeri din România. La vârsta de 53 de ani, se poate spune că este regele modei în România.

Cătălin Botezatu, manechin la 17 ani, designer renumit la 53

Cu un fizic de invidiat, extrem de atent și de grijuliu de fel, Bote continuă să fie și la 50 de ani trecuți idolul multor femei. Creatorul de haine a fost dintotdeauna vânat de reprezentantele sexului frumos, încă de pe vremea  când era un simplu manechin.

Pentru cei care nu știu, Botezatu și-a început cariera ca model masculin. Până să își creeze propria casă de modă, acesta defila pentru creațiile altora, iar printre persoanele care l-au luat sub aripa sa s-a numărat și regretata mama Zina, îndrăgita Zina Dumitrescu.

Într-un interviu de acum 3 ani acordat pentru emisiunea „La Măruță” de la PRO TV, Bote a vorbit despre cariera sa de model.

Bote purta plete și era destul de rebel, însă prima sa defilare pe catwalk a fost groaznică

A pășit pe podium de la vârsta de 17 ani și jumătate, iar dacă acum suntem obișnuiți cu figura de bărbat rafinat, mereu la patru ace, în tinerețe acesta era total diferit.

Cătălin putea fi considerat mai degrabă un copil teribil al modei, un manechin destul de nonconformist. Ca mulți puștani din epoca sa, și Bote purta plete, părul lung devenind o modă în secolul trecut datorită influenței muzicii pop și a look-urilor prezentate de marii artiști din anii 70-80.

„La puțin timp după prima mea apariție pe podium câștigam în Germania premiul pentru cel mai bun și cel mai rapid manechin european. Asta m-a propulsat foarte tare în topurile internaționale și m-a ajutat foarte mult”, a mărturisit acum trei ani Bote.

„Am pășit pe catwalk pe la 17 ani jumate, 18 ani. A fost groaznic”, își amintește râzând de începuturile sale în lumea modei.

Cătălin Botezatu
Cătălin Botezatu, pe vremea când era un manechin. Sursa foto: captură PRO TV 2017
Cătălin Botezatu
Bote a devenit la 19 ani cel mai bun manechin european. Sursa foto: PRO TV
Modelul Bote nu avea inhibiții în fața aparatului de fotografiat. Sursa foto: PRO TV
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×